Sunde og Haagensen nominert til Nordisk Råds Litteraturpris

Nils-Øivind Haagensen og Ole Robert Sunde er de to norske forfatterne som kan få Nordens mest prestisjefulle litteraturpris i oktober neste år.

Ole Robert Sunde er nominert til Nordisk råds litteraturpris for 2013.
  • Veslemøy Hedvig Østrem

Haagensen er nominert for diktsamlingen "God morgen og god natt" som er utgitt på Forlaget Oktober. Ole Robert Sunde er valgt ut på grunn av romanen "Krigen var min families historie", utgitt tidligere i høst på Gyldendal.

— Kjempegøy, men også sjokk og vantro, utbryter Haagensen.

Han sy

«God morgen og god natt» av Nils-Øivind Haagensen.

nes det nesten er en pris i seg selv at poesi er nominert.

— Det er mange gode lyrikere i Norge i dag, så det er hyggelig at noen blir nominert. Kjartan Hatløy ble nylig nominert til Brageprisen, fortsetter han.

Les også

Bøkene som overrasket alle

Ole Robert Sunde ble helt paff da Gyldendal forlag ringte for å fortelle ham at han var nominert til Nordisk Råds Litteraturpris.— Tenk at noen ville nominere en som skriver sånne gæerne bøker som meg. Det var veldig overraskende og totalt uventet, utbryter han.

«Krigen var min families historie» av Ole Robert Sunde.

De kjemper mot tolv andre forfattere fra hvert av de nordiske landene, samt Grønland, Åland og det samiske språkområdet.

En av favorittene må sies å være svenskenes Lars Norén, nominert for boken "Filosofins natt". Også finske Rosa Liksom er nominert, for boken "Hytti nro 6" (Kupé nr. 6).

Det tar lang tid før vinneren utpekes. Det skjer ikke før Nordisk råds sesjon i slutten av oktober 2013 i Oslo. Prisbeløpet er på 350.000 danske kroner.

Også poeten Nils-Øivind Haagensen kjemper om heder og litterær ære i oktober neste år.