«Nede» nominert til europeisk pris

Den norske Viaplay-serien «Nede» er valgt ut til hovedkonkurransen på «Festival de la Fiction de la Rohelle» for 2022. Serien er nominert i kategorien for beste europeiske TV-drama.

Fanny (spilt av Maria Austgulen) blir lam fra livet og ned.

«Nede», som hadde premiere 21. august, er valgt ut til hovedkonkurransen på «Festival de la Fiction de la Rohelle», i Frankrike. Der skal den stille som en av ti finalister i kategorien for beste europeiske TV-drama. Alle vinnerne vil bli annonsert under prisutdelingen 17. september.

– Vi er utrolig glade og stolte over denne nominasjonen. Tina, Siri og resten av gjengen i produksjonen har virkelig laget en perle av en serie med «Nede», sier dramasjef i Viaplay Group, Tanya Nanette Badendyck.

Regissør for «Nede» er Siri Seljeseth, kjent som skaper og hovedrolleinnehaver i serien «Unge Lovende» på NRK. Manusforfatter og skaper av serien er Tina Rygh, som tidligere har jobbet som manusforfatter på serier som «Basic Bitch» og «Kjære landsmenn».

– Det er veldig gøy at «Nede» har gjort inntrykk og er nominert, sier Rygh via pressemeldingen.

Festival de la Fiction de La Rochelle har vært arrangert siden 1999. Den arrangeres for å hedre det beste innen film- og TV-drama i Frankrike og i Europa.

I «Nede» ser vi Maria Austgulen i hovedrollen som Fanny. Hun er en ung kvinne som må tilpasse seg en helt ny tilværelse – med alt det medfører. I tillegg til Austgulen, ser vi blant andre Amell Basic, Mari Hauge Einbu, Isabell Bråthen, Janne Kokkin og Arben Bala i rollene.

«Nede» består av seks episoder.