Bislett guttekor-dirigenten i «Mitt Oslo»: – Gutters rå energi og uro må dyrkes, kanaliseres og bejubles

Fembarnsfar Marius Astrup Thoresen har på få år bygget opp Bislett guttekor til å bli et av Norges største. Repertoar: «Fra rølp til requiem.» Motto: «Vi er født i trafikken.»

Marius Astrup Thoresen er musikkpedagog og korentusiast som har skapt et av Norges største guttekor. Alle vil være med, for korlivet byr på mye moro, samhold og musikalske opplevelser.

115 gutter fra hele byen er med i det som startet som et lokalt tilbud på Bolteløkka skole i 2015. På Miniøya koret de nylig for Arif. De synger alt fra rap og pop til Bach og Mozart. Dirigent Marius Astrup Thoresen forteller:

– Jeg ble inspirert av Knut Christian Jansson, som startet guttekor i Fridalen kirke i Bergen. Selv hadde jeg en sønn i 2. klasse på Bolteløkka og ønsket å bidra med noe jeg kunne legge sjelen min i. Tenne en ild for musikk. Lage gull av gråstein. Kanalisere livskraft og energi inn i et korfellesskap der gutter får være gutter. Blandede barnekor ender nesten uten unntak opp med å bli jentekor. Nå kan halvparten av dem synge Mozarts «Requiem» utenat. Det er jo flott musikk, og guttene kjenner det: «Kan vi synge «Rex» én gang til?» Vi bør fremføre «Requiem» minst én gang i året!

Les hele saken med abonnement