Kultur

Nå har Ylvis rundet 100 millioner Youtube-visninger

The Fox er den mest sette norske musikkvideoen på nettsiden gjennom tidene.

 • Eivind Nicolai Lauritsen

Musikkvideoen til The Fox har nå blitt vist hundre millioner ganger på videostrømmetjenesten Youtube. Humorlåta, som for tiden ligger på 8. plass på den amerikanskeBillboard Hot 100-lista, har blitt en landeplage i Norge, USA og resten av Europa.

Videoen ble laget for å promotere brødrenes underholdningsprogram på TV Norge, og har resultert i platekontrakt i USA, talkshow-opptreden og mye oppmerksomhet fra internasjonal presse.

Fortsatt langt til toppen

Ylvis kan være godt fornøyde med egen Youtube-suksess, men de er fortsatt langt unna toppen. Den mest sette videoen på nettstedet gjennom tidene tilhører sørkoreanske PSY med musikkvideoen til Gangnam Style.

Den sørkoreanske rapperen og TV-personligheten kan skilte med 1.787.001.023 visninger (tall fra da denne artikkelen ble publisert, red. anm.). Altså langt over en og en halv milliard flere enn bergenserne.

Brødrene Ylvisåker kan trøste seg med at de er på riktig vei til å overta Youtube-tronen. Gangnam Style brukte 53 dager på å nå hundre millioner visninger, mens The Fox kun trengte 35.

— Hvorfor bryr vi oss?

Les også

«The Fox» heter egentlig Otto og er trønder

I Norge har suksessvideoen til brødrene Ylvisåker, og deres påfølgende USA-besøk, blitt grundig dekt av de fleste medier.Et overflatesøk på Aftenposten.no viser at det har blitt publisert 26 saker om brødrene siden videoen kom ut for 35 dager siden. Leder i Norsk medieforskerlag og førsteamanuensis ved Høgskulen i Volda, Paul Bjerke er ikke overrasket over at det blir skrevet mye om brødrene.

— Hvorfor bryr vi oss så mye om at nordmenn gjør det bra i utlandet?

— Det er en variant av det at det alltid er gøy at de vi kjenner gjør suksess. Du ser det for eksempel i lokalavisene når idoldeltakere gjør det godt, forteller Bjerke.

Han mener det er uproblematisk å glede seg når nordmenn får internasjonal oppmerksomhet.

- Det er nesten umulig å ikke glede seg når nordmenn gjør det godt i utlandet, selv om man synes det de gjør er tullete eller teit. Det er jo uproblematisk at noen som kommer fra samme sted som oss gjør det bra, sier Bjerke.

- Men de bryr seg vel ikke så mye i andre land som vi gjør i Norge?

— Det kan ha litt betydning at Norge er et lite land, Engelskmenn gleder seg nok ikke så mye over av at deres artister gjør det stort i utlandet. Selv om jeg husker at det var stort oppstyr da Beatles slo gjennom i USA, sier Bjerke.

Relevante artikler

 1. KULTUR

  Ylvis med storsatsingen «Stories From Norway»

 2. A-MAGASINET

  Ylvis-brødrene ser hverandre nesten bare på jobb. - Vi har et profesjonelt brødreforhold.

 3. A-MAGASINET

  Stor påskequiz: 290 spørsmål for deg som følger litt med i nyhetsbildet

 4. KULTUR

  Nytt lys på tungtvannsheltene

 5. KULTUR

  Girls sesong 3: jobber seg gjennom gutter, store ambisjoner og hyppige angstanfall

 6. KULTUR

  Mørk og morsom «Fargo»