Kultur

Kan nærme seg kroken på døren for Slottsfjell

Foreløpig er verken artister eller billetter klare til Slottsfjellfestivalen, som befinner på kanten av stupet.

Stemningen har vært god, men økonomien begredelig for Slottsfjellfestivalen, som kjemper for å overleve.
  • og NTB

Fjorårets festival var den sekstende i rekken, og den kom bare i havn fordi artister og leverandør aksepterte solide kutt i betalingen, skriver Dagbladet. Nå forhandles det om hele eksistensgrunnlaget for festivalen på fjellet midt i Tønsberg.

Hverken nettsted eller Facebook-sider er oppdatert, ingen artister er kunngjort, og det er ikke lagt ut billetter til salgs. Ledelsen er i løpende forhandlinger med kreditorene.

– Vi er fortsatt i aktiv dialog med flere parter om å løse utfordringene, skriver styreleder Øystein Ronander til Dagbladet. Han bekrefter at dersom de kommer i mål, skal de prøve å stable en festival på beina også i 2019. Blir det ikke enighet, er det kroken på døren for festivalen, som har slitt med røde tall i regnskapet.

Innføring av 18-årsgrense gikk ut over inntektene, skrev festivalsjef Johannes Lund i et innlegg i Tønsbergs Blad i november.

– Økt konkurranse, endringer i publikumsmassen, en artistprofil som ikke traff helt blink for det lokale publikumet, beinhard konkurranse om de beste artistene og en liten dipp i hele festivalmarkedet har spilt en rolle.

Ifølge lokalavisen falt inntektene med 20 millioner eller 40 prosent i fjor.

Les også

Svensk festival med «mannsforbud» felt for diskriminering

Nyhetsbrev Annenhver uke deler Maren Ørstavik anmeldelser, tips og nyheter fra den klassiske musikkens verden, både i inn- og utland.

Les mer om

  1. Festival
  2. Tønsberg
  3. Musikk
  4. Tønsbergs Blad
  5. Konsert
  6. kulturnyheter