Kultur

Låtene i MGP er klare

I et femten låters ungt og jevnt startfelt seiler en ukjent mannlig bergenser opp som den kanskje sterkeste favoritten. Utfordret av et par-tre damer med mørke og fengende elektropoplåter.

 • Robert Hoftun Gjestad
  kulturjournalist

Første semifinale, fredag 7. mars:

1. Hilda & Thea Leora: «Bestfriend's boyfriend»

Norsk-svensk samarbeid som plasserer seg et sted mellom pur pop og eurodiscoen som nå kun finnes i MGP/ESC-sirkuset. Å legge på noen distinkte strykere redder ikke denne fra det direkte slitsomme.

Karakter: 2

Mo sjarmerte folket i X-Factor for noen år siden, nå er med i MGP. NRK

 1. Mo: «Heal»Mo sjarmerte folket i X-Factor, overlevde Utøya-terroren, og har hatt en tøff vei tilbake. Dette synger han om i naturlig titulerte "Heal", en moderne kraftpoplåt med fyldig lydbilde og fungerende refreng. Kan sitte godt.

Karakter: 4

3. Dina Misund: «Needs»

En midtempo countrypoplåt fra Møre-artisten som tidligere har gitt ut et rost album. Låten er kurant nok, i det som vel må kalles et typisk NRK P1-landskap. Det viktige særegenheten for å skille seg ut mangler likevel.

Karakter: 3

Linnea Dale har sunget med Donkeyboy, nå deltar hun i MGP med en sterk låt. NRK

 1. Linnea Dale: «High hopes»Jeg har sans for Dales musikalske univers, etter gjennombruddet som sanger for Donkeyboy og soloalbumet. Her tar hun steget over til småmørk elektropop, med stilsikkert hell. Litt svakt løft i refrenget, ja, men en klar outsider.

Karakter: 5

5. Timbre & Frikk Heide-Steen feat. Ida Stein: «Frozen by your love»

Ingen musikalsk sjanger er større globalt enn såkalt EDM eller house nå, tenk Avicci, og i så måte er det naturlig at sjangeren gjør sitt energiske inntog i MGP. Denne burde likevel budt på et heftigere refreng-løft.

Karakter: 3

Les også

Ukjent MGP-favoritt

Andre semifinale, lørdag 8. mars:

1. Cir.Cuz: «Hele verden»

Poprap-duoen fra Drammen slaktes alltid av kritikere, men kommersielt går det så det suser. Til MGP kommer herrene med en låt som følger deres enkle formel av pop, rap og oh-oh-refreng. Likevel helt sjanseløs her.

Karakter: 2

2. Martine Marbel: «Right now»

MM har boblet i den norske popundergrunnen i noen år nå, etter studier ved LIPA-skolen i England. Til MGP kommer hun med en småmørk synthlåt som oser av kvalitet, men som kanskje ikke har refrenget til å nå helt opp i dette sirkuset.

Karakter: 4

3. Oda & Wulff: «Sing»

I sin første låt sammen serverer duoen en optimistisk sak med inspirasjon fra populære Mumford & Sons. Ganske så spennende stemmer sammen, men med sin klisjéfylte tekst blir denne låten likevel forglemmelig.

Karakter: 2

4. Knut Kippersund Nesdal: «Taste of you»

Denne ferskingen har fått en rett-frem poplåt mellom hendene. Han åpner solid nok, med en stemme som virker perfekt for pur pop, men når låten skal fullføres med det MGP-viktige løftet, holder ikke sangen inn.

Karakter: 3

5. Charlie: «Hit me up»

Befriende lite "plastikkpop" i startfeltet i årets MGP, men noen få har da sluppet gjennom. For unge Charlie slår det ikke særlig heldig ut, i en florlett poplåt som mest minner om ting man ellers hører i serier på Disney Channel.

Karakter: 2

Les også

NRK kutter ut delfinalene i MGP

Tredje semifinale, søndag 9. mars:

1. Moi: «Bensin»

Moi er nok mest kjent for sin fabelaktige versjon av Kaizers Orchestras "Hjerteknuser", her får hun hjertet most på nytt i en litt nedpå elektropoplåt med hviskende stemme. God låt, men neppe en vinner i dette selskapet.

Karakter: 4

2. El Cuero: «Ain't no love in this city no more»

El Cuero er bunnsolide og erfarne rockere som har gitt ut flere album og spilt hundrevis av konserter. Denne låten passer også fint inn i bandets repertoar, men i MGP blir den likevel en kuriositet for å vise sjangerbredde. Sjanseløs.

Karakter: 3

3. Ilebek: «Who needs the universe»

Musikeren og skribenten Andreas Ihlebæk holder til i L.A., under et amerikansk tilpasset artistnavn. Viser seg her frem med tre minutter nokså saktegående pop, som mangler allsangfaktoren som trengs.

Karakter: 3

Elisabeth Carew er den eneste av årets artister som tidligere har deltatt i MGP. Det høres. NRK

 1. Elisabeth Carew: «Sole survivor»Den eneste av årets artister som har vært med i MGP tidligere, her igjen sammen med blant annet produsent David Eriksen. Sammen har de lært fra sist, og laget en lettfengende låt som skapt for dette popsirkuset.

Karakter: 4

Carl Espen Thorbjørnsen (31), fra ukjent bergenser til favoritt i årets MGP. NRK

 1. Carl Espen: «Silent storm»Ut av det ukjente kommer en bergenser med en mildt sagt formidabel stemme, som passer sårt godt til den følelsestunge balladen han synger. En stund siden en ballade nådde helt til topps i MGP-sirkuset, men denne er solid nok.

Karakter: 5

 1. Les også

  «Borgen»-stjerne blir programleder for MGP

Relevante artikler

 1. KULTUR

  Hyllet #metoo-tekst, et par mulige vinnere – og bunnkarakter til en oddsfavoritt

 2. KULTUR

  Eurovision-finalen: Italiensk topp, Ukrainsk flopp

 3. KULTUR

  «Tre håpløse 1-ere og en 17 år ung favoritt fra Bulgaria er blant de Norge slåss mot i kveld».

 4. KULTUR

  «I kveld er det Sverige mot røkla»

 5. KULTUR

  Kveldens finalelåter: «Bare én låt er som skapt for Eurovision»

 6. KULTUR

  Anmeldelse: Singlene er de soleklare høydepunktene på EMIRs soloalbum