Kultur

God bedring, Selena

Selena Gomez forsøker å reise seg med Revival, men kommer bare halvveis.

 • Malin Kulseth

Vår vurdering:

3 av 6

Det er ikke bare Disney-fortiden og knust kjærlighet Selena har overlevd, hun har også kommet seg fra en alvorlig sykdom. Hun sier det best selv: «This is more than survival, this is my revival», skriver vår anmelder.

Selena Gomez startet karrieren sin som skuespiller allerede i 2000, men ble for alvor kjent via Disney Channel-serien Wizards of Waverly Place, i 2007. I 2011 traff hun Justin Bieber og siden har hun måttet tåle en god del drit, i hovedsak fra hysteriske Beliebers.

Å være kjæreste med verdens største ungpikeidol er ikke lett. Da de ble sammen anklaget fansen hans henne blant annet for å være pedofil (hun er to år eldre enn ham), en litt spesiell fan hevdet at Bieber var faren til barnet hennes (han var ikke det), og da det etter mye frem og tilbake ble slutt, var det ikke bra nok det heller.

Les også

Hvorfor blir en av verdens mest populære musikksjangre ekskludert fra Oslos uteliv?

Hun har funnet vokalformen

Som artist debuterte hun med bandet Selena Gomez & the Scene på Disney-eide Hollywod Records i 2009. Etter utgivelsen av debutalbumet Kiss & Tell ble hun kritisert for vokalen, men etter å ha hørt Revival kan man trygt fastslå at det ikke er Selenas vokal det er noe galt med.

På jakt etter ny musikk? Her er ukens beste låter:

Les også

Her er låtene du må få med deg denne uken

Her har hun virkelig funnet vokalformen, og om man kan si at noe høres ut som fløyel uten å være helt dust, slenger jeg ut følgende påstand: Selena Gomez’ stemme er tidvis så fløyelsmyk og sensuell at det føles som man har på seg verdens beste og mest sexy velurdress når man hører på henne. Dessverre stopper min ukritiske hyllest av albumet her.

Årevis i sidevognen til Justin Bieber

Revival er Selenas andre album som soloartist, men hennes første etter at hun signerte med Interscope/Polydor, og hun har selv lovet at dette er albumet der hun virkelig får uttrykt det hun selv vil etter å ha sittet årevis i sidevognen på Bieber-mopeden, og etter å ha beveget seg videre fra Disney-selskapet Hollywood Records.

Et oppgjør med dødelig sykdom

Åpningssporet «Revival» er lovende. Jeg har feilaktig tolket tittelen på albumet og coverbildet utelukkende som hennes endelige oppgjør Disney-imaget, men fikk nylig vite at Selena også har blitt diagnostisert med den alvorlige sykdommen lupus. Det er altså ikke bare Disney-fortiden og knust kjærlighet Selena har overlevd, hun har også kommet seg fra en alvorlig sykdom. Hun sier det best selv: «This is more than survival, this is my revival».

Derfor bør du sjekke ut den nye sesongen med Homeland:

Les også

At serien rykker stadig nærmere vår egen dørterskel, gjør den ikke mindre skummel

Rett tilbake i Disneyland

I det hele tatt virker det ganske lovende frem til det syvende sporet på plata, «Camouflage». Her er vi plutselig midt i Disneyland, med en pianoballade som høres ut som den er skrevet for en gripende vendepunkt-scene i high school-serien Glee.

Videre går det slag i slag med mer og mindre dårlige låter. «Survivors» trekker opp, men er for kjedelig til å redde helhetsinntrykket. «Body Heat» er så dårlig at selv den mest middelmådige norske popartist lett kunne gitt ut noe på samme nivå.

Jeg greier ikke å rangere hvilken låt som er aller verst på en halv dags lytting, men budskapet i avslutningssporet «Rise», om å komme seg opp på hesten igjen og heve seg over haterne, drukner i en helt forferdelig gospel-leflende produksjon.

Trenger du flere TV-tips?

Les også

Coen-brødrenes kalde univers er like underholdende som alltid.

Lover godt for neste forsøk

Jeg skulle ønske det var mulig å gi et eget terningkast til de beste låtene, og et til resten av albumet. Høydepunktene på første halvdel av albumet, «Revival» og «Good for You» med A$AP Rocky, fortjener hvertfall en sterk firer, kanskje til og med en svak liten femmer, og jeg har veldig lyst til å like det. Resten av albumet står uheldigvis knapt nok til en treer. Det er allikevel et godt forsøk, og jeg trøster meg med at det i det minste lover godt for Selenas neste utgivelse.

Se Aftenposten Kultur baksnakke kulturlivet i nytt program:

 1. Les også

  De lyver og bedrar. De er egoistiske og ustabile. Og de eier ikke sosiale antenner.

 2. Les også

  Dråpe: Finslipt popdrøm

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Anmeldelse
 2. Justin Bieber
 3. Selena Gomez

Relevante artikler

 1. KULTUR

  Mann (47): – Derfor elsker jeg Justin Bieber

 2. KULTUR

  Lady Gaga har toppet laget og Röyksopp blir hyllet på automatikk

 3. KULTUR

  Justin Bieber: Et påkostet karaokeshow

 4. KULTUR

  Spirituelt progressiv supergruppe, breialt nytt singelslipp fra Cashmere Cat og pro-Hillary rap

 5. KULTUR

  Ariana Grande: Den vakre vokalen klarer ikke å redde showet

 6. KULTUR

  I dag har storsatsingen premiere: Alisha Boe fra Oslo er stjerne i Netflix-serien «13 Reasons Why»