Artisten og musikkikonet Prince funnet død i sitt eget hjem

Artisten Prince er død, 57 år gammel. Han var en av de mest ikoniske og mestselgende artistene i musikkhistorien.

Prince og bandet Revolution slo gjennom med albumet «1999» i 1982 og har opp gjennom karrieren solgt over 100 millioner plater. Han har vunnet sju Grammy-priser og fikk også Oscar for «Purple Rain», tittellåten til filmen med samme navn i 1985. Torsdag døde Prince, 57 år gammel.

Kvart på ti torsdag formiddag fikk politiet en telefon fra eiendommen Paisley Park i Minnesota der Prince (57) bodde. Da de kom frem fant de musikkikonet livløs i en heis.

— De første på stedet prøvde livreddende førstehjelp, men lyktes ikke med å gjenopplive ham. Han ble erklært død klokken 10.07, sier den lokale sheriffen Jim Olson vedsheriffkontoret i Carver County i en uttalelse, ifølge New York Daily News.

Da politiet ble tilkalt til eiendommen Paisley Park der Prince (57) bodde og spilte inn musikk, fant de musikkikonet bevisstløs. Han ble senere erklært død.

Plateselskapet: Ingen detaljer om dødsårsak

Dødsfallet til artisten som solgte mer enn 100 millioner album i løpet av sin 35 år lange karrière, ble senere bekreftet av Yvette Noel-Schure i artistens eget plateselskap.

– De er med stor sorg jeg kan bekrefte at den legendariske, ikoniske artisten, Prince Rogers Nelson, i morges døde i sitt hjem i Paisley Park, 57 år gammel, sier hun i en kunngjøring, gjengitt av blant andre BBCog Variety.

– Det foreligger ennå ingen detaljer om årsaken til dødsfallet, sier Noel-Schure.

Det var nettstedet TMZ som først meldte om dødsfallet til den svært populære artisten. Ifølge Variety har politiet iverksatt etterforskning av omstendighetene rundt dødsfallet.

Fanse samlet seg foran eiendommen

Torsdag kveld begynte Prince-fans å samle seg utenfor Paisley Park i Chanhassen Minnesota. Det var her Prince, en av verdens mestselgende artister gjennom tidene, bodde, spilte inn musikk og holdt fester.

Torsdag begynte Prince-fans å samle seg utenfor hans eiendom Paisley Park i Chanhassen Minnesota. Det var her Prince, som er en av verdens mestselgende artister gjennom tidene, bodde, spilte inn musikk og holdt fester.

  • Se fansen hylle artisten under en musikkfestival i Minneapolis:

Ifølge TMZ og Variety fikk Prince et illebefinnende om bord i privatflyet sitt 15. april, noe som førte til at flyet måtte nødlande i Illinois.

Dagen etter holdt han likevel en konsert og forsikret fansen om at formen var fin. Medarbeidere av ham opplyste da til Variety at han hadde influensa.

Prince avlyste for kort tid siden to konserter på sin “Piano and a Microphone” -turné på grunn av dårlig helse.

Se

Grammy og Oscar

Prince og bandet Revolution slo gjennom med albumet «1999» i 1982 og har opp gjennom karrièren solgt over 100 millioner plater.

Han har vunnet syv Grammy-priser og fikk også Oscar for «Purple Rain», tittellåten til filmen med samme navn i 1985. I 2004 ble han tatt inn i Rock'n Roll Hall of Fame.

Han ga ut 39 album i løpet av sin 35 år lange karrière.

Gift to ganger

Prince var gift to ganger, først med danserinnen Mayte Garcia som han fikk en sønn med i 1996. Sønnen var født med en sjelden genetisk defekt og døde etter en uke. I 1999 skilte paret seg.

Året etter giftet Prince seg på nytt, denne gangen med Manuela Testolini, som han skilte seg fra i 2006.

Prince fra Apollo Theater i New York 14. oktober 2010.

Veganer og sluttet seg til Jehovas vitner

Opp gjennom årene ryktes det også at han hadde forhold med en rekke andre kjente kvinner, som Kim Basinger, Madonna, Carmen Electra, Sheila E. og Susanna Hoff.

Prince var veganer og sluttet seg til Jehovas vitner i 2001. Ifølge ryktene avslo han i 2005 en hofteoperasjon, ettersom denne ikke kunne gjennomføres uten blodoverføring, noe Jehovas vitner ikke tillater.

Dødsfallet har fått en hel verden til å reagere:

Les også

Slik reagerer verden på dødsfallet til artisten Prince (57)