Kultur

Lager jul på NRK

I går overtok Marianne Furevold og Jostein Hasselgård sjefsstolene i "Julemorgen" på NRK1. Og snart får Marianne gjøre noe hun har drømt om lenge.

 • <forf>marie L. Kleve <

Nissa Nyberget og Elisabeth Lindland har passet barna fra TV-skjermen hver jul siden 1998. Men i går ble det noen andres tur til å stå opp klokken fem om morgenen. Marianne Furevold og Jostein Hasselgård er ikke helt ferske i "Julemorgen"-gamet, men det er første gang de er sammen om programlederrollen.— Det er et veldig flott program vi nå forvalter, og derfor er vi ydmyke overfor oppgaven, sier Marianne. Hun har jobbet med barne-TV siden 1992, da hun debuterte i "Huset med det rare i". I 1997 ledet hun det aller første "Julemorgen" sammen med Marianne Krogness. Deretter overtok Nissa og Elisabeth, men nå er hun tilbake igjen. Jostein ble et kjent fjes da han representerte Norge i Melodi Grand Prix i 2003 og har siden hatt flere gjesteopptredener i diverse barne-TV-programmer. I fjor prøvde han seg som medprogramleder på noen av "Julemorgen"-programmene.- For meg er det fantastisk å kunne jobbe sammen med en som er så erfaren som Marianne, sier han, og hun er like fornøyd:- Jostein er en perle, en glede og lykke å jobbe sammen med, synes hun.

Slutt på sangtekster.

Årets "Julemorgen" skal inneholde både gammelt og nytt. Begge regner med å sette sitt preg på sendingene, men er litt hemmelighetsfulle når det gjelder hvordan. Sangtekstkonkurransen er borte i år, men det vil fortsatt være innringerkonkurranser, bursdagshilsener, sang og musikk og forskjellige serier. Jostein gleder seg til "Gjengen på taket", en ny animasjonsserie der alle snakker Fredrikstad-dialekt, akkurat som han. Blant årets gjester finner vi blant andre Mummitrollet, Olsenbanden jr., Pippi og Herr Nilsson, Malin fra MGP jr., Stian Barsnes Simonsen, foruten Nissa og Elisabeth. - Mon tro hva Marianne gleder seg mest til?- Jeg skal få si: "Nå er det klart for "Tre nøtter til Askepott"". Den betyr så utrolig mye for meg. Det er så jeg nesten begynner å gråte!

Marianne Furevold og Jostein Hasselgård er barnas programledere i juletiden. Foto: Dan Petter Neegaard

Les mer om

 1. TV

Relevante artikler

 1. KULTUR

  Skam-skuespillerne samlet igjen: – Vilde er det såreste i meg, og hun stiller alle spørsmålene jeg lurer på

 2. KULTUR

  «Skam»-Josefine: – Fikk sjokk da jeg forsto hvor mye dette betydde for folk

 3. BOLIG

  Han deler hus med 3000 nisser: – Jeg er ganske barnlig av natur

 4. FOTBALL

  Ingebretsen fikk Godset-jobben

 5. OSLO

  Slik bygger de fremtidens digitale Osloskole

 6. KULTUR

  Nisse Anders Baasmo sørger for julestemning til hele familien i en snedig ny Snekker Andersen-film