Kultur

Mikael Persbrandt om bord i den «islandske» Eurovision-komedien som snart er å se på Netflix

Mikael Persbrandt blir å se i en Eurovision-komedie på Netflix der han i likhet med Will Ferrell og Rachel McAdams spiller islending.

Mikael Persbrandt dukker opp i «Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga» på Netflix. Her med Will Ferrell, som både har skrevet manus, spiller hovedrollen og er med på produsentsiden. Aidan Monaghan / Netflix / TT

 • NTB

Mens de to amerikanerne gestalter de islandske artistene Lars Erickssong og Sigrit Ericksdottir, som har som mål å vinne Eurovision Song Contest, gjør svensken rollen som Viktor Karlsson, sjef for den islandske sentralbanken, melder TT.

– Det er en stor glede å slutte seg til det fantastiske ensemblet for å spille den onde Viktor Karlsson i denne sagaen om det fantastiske Eurovision-universet, uttaler Persbrandt.

Blant skuespillerne inngår også eks-007-skuespiller Pierce Brosnan og Dan Stevens, kjent fra Downton Abbe», så vel som Demi Lovato og Graham Norton, som spiller seg selv.

Will Ferrell og Rachel McAdams i videoen til «Volcano Man» fra den nye Netflix-filmen viet til islandske Eurovision-håp. Skjermdump: Youtube / Netflix

Et knippe islendinger er også om bord samt stemmen til svenske Molly Sandén: Det er hun som synger i filmen, mens McAdams bare mimer til låter som «Volcano Man», som er sluppet som første singel fra et kommende soundtrackalbum.

Regien er ved David Dobkin som har filmer som Wedding Crashers og Shanghai Knights bak seg. Will Ferrell er produsent og har også vært med på å skrive manus, noe som førte ham til virkelighetens Eurovision-finale i Israel i fjor.

Netflix har premiere på filmen, som heter Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga, 26. juni. Handlingen beskrives slik av strømmetjenesten: «Forholdet mellom to artister settes på prøve av både rivaler og scenetrøbbel når de prøver å slå gjennom som duo i en global musikkonkurranse.»

Les mer om

 1. Eurovision Song Contest
 2. Mikael Persbrandt
 3. Film
 4. Netflix
 5. Will Ferrell

Relevante artikler

 1. KULTUR

  Filmen om Eurovision svinger fra terningkast 1 til 6

 2. KULTUR

  Amerikanerne skal få sin egen Eurovision-konkurranse

 3. KULTUR

  Guide: Ti filmer og serier vi gleder oss til i sommer

 4. KOMMENTAR

  Eurovisions stusslige finaleerstatning

 5. KULTUR

  TV-anmeldelse: Ellen Page er det beste som har skjedd sci-fi-sjangeren siden «Stranger Things»

 6. PODKAST

  En kulturkamp raser i New York Times. Én ansatt kaller det «en borgerkrig»