Kultur

Kaos for 25000

Metallicakonsertene denne uken er ildprøven før Melodi Grand Prix. Etter første prøve å dømme bør arrangøren ha premièrenerver. Vi testet Telenor Arena.

Kollektivtransporttilbudet var dårlig da publikum skulle hjem etter Metallica- konserten på Telenor Arena tirsdag. INGAR STORFJELL

 • Maren Maren Kvamme Hagen

Det var mangel på vann og kollektivtransport da Metallica holdt konsert på Telenor Arena tirsdag denne uken. 29. mai samles 18000 mennesker her til Melodi Grand Prix.

«Håpløst,» «dårlig planlegging» og «så fulle busser har jeg aldri sett før!» var å høre blant konsertgjengere da de så de store busskøene etter konserten på Fornebu. Mange hadde tydeligvis tatt oppfordringen fra konsertarrangøren om å kjøre kollektivt til og fra arenaen, og det oppsto derfor ingen store bilkøer, slik som under Bocelli-konserten for to uker siden. Men kaos var det likevel, med tanke på at 25000 publikummere skulle komme seg hjem på akkurat samme tidspunkt. Mange ga opp å vente på buss og ringte etter taxi i stedet for.

Ingen biler

Under Melodi Grand Prix-finalen 29. mai blir det kun kollektivtransport, hverken å bringe eller hente publikummere er lov. Om dette skal fungere, må man sette mange flere busser i sving. 60 stykker var langt fra nok til å ta unna publikumet denne kvelden.

Vannmangel

Flere ungdommer ble under konserten båret ut, etter å ha besvimt som følge av dehydrering. Konsertarrangøren var nemlig svært tilbakeholden med vann. Vi overhørte en jente foran oss i serveringskøen spørre pent om å få et glass vann. «Nja, det har vi egentlig ikke lov til å dele ut gratis, men la gå,» svarte servitøren. Mange hadde nok fått en finere (og lengre) konsertopplevelse om det hadde vært vann lett tilgjengelig. Skal man virkelig spare på vann i en slik situasjon?

Nå blir det færre publikummere under Melodi Grand Prix, flere sitteplasser og mer ordnede forhold. Likevel er dette problemer konsertarrangøren må ta tak i før den tid. Og så skal det sies at det også var mye som fungerte denne kvelden. Det var overraskende lett å komme seg til arenaen og å finne frem. Litt kaos vil det alltid være når 25000 mennesker samles.

Les mer om

 1. Musikk

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Tviler på ny superarena i Tromsø

 2. SPORT

  Varsler kaos i Åsane: – Som å bygge et handlesenter uten parkeringsplasser

 3. VERDEN

  Morgenrushet blir aldri det samme. Europas storbyer tar drastiske grep.

 4. VERDEN

  Britiske aviser: 12 barn under 16 år blant de 59 skadde.

 5. OSLOBY

  I 50 år har myndighetene forsøkt å få oss til å kjøre bil sammen. Hvorfor får vi det ikke til?

 6. A-MAGASINET

  Først erobret de Norden. Nå Marcus & Martinus i ferd med å slå igjennom i Europa.