Kultur

Seere hetser Frogner: «Utelukkende flaut»

Frogner tapte realitykampen på TV i går. På nett hetses serien som programmet som gir «søppel-TV en helt ny mening».

Fra venstre Cecilie, Linn-Frederikke og Silje er stjerner i realityserien Frogner. Foto: TV3

 • Kjersti Nipen
  Journalist

«Frogner er en holdning, like mye som et sted. Det er her de vakre leker, de kreative skaper. På Frogner har du lov til å tenke stort, og drikke champagne på en tirsdag.». Slik lød det da TV3 hadde première på realityserien Frogner i går kveld.

«Spydde i munnen»

Men på sosiale medier var beskrivelsen av sendingen en litt annen:

«Såg introen til #Frogner. Spydde litt i munnen», skriver signaturen Anni Othilia på Twitter, mens @touretta (Lill K. Syversen) skriver: «Håpet #Frogner skulle være sånn morsomt-pinlig, men det er faktisk utelukkende flaut.».

Tapte TV-kampen

TV3s vant heller ikke kampen om seerne i går kveld, da fire ulike reality— og dokusåpepremierer konkurrerte om publikums oppmerksomhet omtrent samtidig. TNS Gallup TV-meterpanel målte Frogner på klar bunnplass blant de fire, med knappe 100 000 seere, mens Big Brother (sendingen på hovedkanalen TV 2) og 71 grader nord på TVNorge begge oppnådde 399 000 seere.

Blant seere over 12 år var oppslutningen om de ulike premièresendingene slik:

Big Brother (TV 2) 399000

Big Brother (TV 2 Bilss) 134 000

71 grader nord (TVN) 399000

Frogner (TV3) 98000

Dagens mann (TV3) 114000

(Kilde: TNS Gallup)

Vant unge kvinner

– Seertallene er som forventet. Vi har valgt et litt smalere program, fordi vi vet at konkurransen er så bred på dette tidspunktet mandag kveld. Frogner er et smalere program enn 71 grader Nord, så vi ser ikke på dette som dårlige seertall. Dessuten er vi den desidert største kanalen i den målgruppen vi vil ha tak i. Blant kvinner i aldersgruppen 20 til 34 år, hadde vi en markedsandel på 18,7 prosent, påpeker TV3s programsjef Trygve Rønningen.

Programmet fikk terningkast 1 i VG og blir omtalt som «en skam» på Twitter.

- Hva synes du om reaksjonene?

– Min store bekymring er at folk ikke forstår hva det er vi lager her. Frogner er det som kalles «scripted reality», eller manusbasert reality, inspirert av amerikanske The Hills og britiske The Only Way is Essex . Det handler om virkelige mennesker og steder, men er basert på manuskript. Det er en krevende form, og jeg er bekymret for at noen ikke har «catchet» formatet ennå. Det er en måte å prøve å være innovativ på, sier Rønningen til Aftenposten.no.

– Fantastisk med debatt

Serien er bare på seks episoder, som skal gå mandager fremover, og er således ingen storsatsing for TV3.

– Er det bedre å bli fordømt på sosiale medier, enn å bli ignorert?

– Ja, at vi til dels er den største attraksjonen i sosiale medier er fantastisk. Jeg synes det er kjempemorsomt at debatten går!

Tidenes tøffeste konkurranse

Realitytraverne Big Brother og 71 grader nord nådde imidlertid ut bredt i går. Også disse programmene ble hyppig referert på sosiale medier under og etter premieresendingene i går kveld, både i positive og negative vendinger.

– Det er klart vi var ekstra spente på tallene denne gangen, med tidenes tøffeste TV-konkurranse. Når vi da øker tallene fra i fjor, får vi enda en bekreftelse på medvinden vi opplever om dagen, sier kommunikasjonsdirektør i TVNorge, Svein Tore Bergestuen, i en pressemelding, og fortsetter:

– Responsen i sosiale medier har vært formidabel, og både premieretallene og tilbakemeldingene lover godt for fortsettelsen

Relevante artikler

 1. KULTUR

  20 år med reality-TV: «Det var mye sex i huset, fordi folk kjedet seg. Til slutt måtte jeg sove i badstuen»

 2. KULTUR

  NRK dominerte under Gullruten

 3. SPORT

  USA-seere svikter OL

 4. KULTUR

  Netflix-film slår alle rekorder – sett av 45 millioner på én uke

 5. KULTUR

  Seerne flykter fra «Lykkeland»

 6. KULTUR

  Eksperter tror HBO-brukere kan forsvinne med Game of Thrones-pausen