Stoppet ikke svartebørshaiene

Forbudet mot svartebørssalg av konsertbilletter hadde liten eller ingen effekt før Metallica-konserten på Valle Hovin i går kveld.

Svartebørssalget gikk livlig for seg utenfor Valle Hovin i går kveld.
  • Forf>magnus Knutsen Bjørke (foto)
  • <forf>arve Henriksen <

— Jeg visste ikke det fantes et slikt forbud, sier svenske Josef.Politiet var synlig til stedet utenfor Valle Hovin i timene før Metallica gikk på scenen rundt klokken 20.30 i går kveld. Hensikten var blant annet å holde et ekstra øye med mulig svartebørssalg etter at forbudet mot videresalg av konsertbilletter til overpris, trådte i kraft 1. juli.- Vi har mye sivilt politi gående her ute, for å sjekke om det forekommer svartebørssalg. De tilbakemeldinger jeg har fått, sier at det ikke er mye av det. Men vi vet det forekommer, men de har trukket litt lenger unna. Samtidig er det første store arrangementet her oppe etter lovforbudet kom, derfor holder vi et ekstra godt øye med hva som skjer, sier Kåre Stølen stasjonssjef ved Grønland politistasjon. Noen stor effekt hadde forbudet likevel ikke fått. Aftenposten snakket selv med to svensker, som begge solgte billetter åpenlyst ikke langt unna stadion. Nede ved Fyrstikktorget sto de tett.To timer før konserten var salget så åpenlyst at politiet ikke hadde mulighet til å unngå det.

Ukjent forbud.

— Jeg visste faktisk ikke at det fantes et slikt forbud. Er det nå nettopp? Oi. Jeg kjøpte noen billetter for 600, noen måtte jeg gi 1000 kroner for. Så selger jeg de for 1800, eller kanskje bare 1500. Jeg vet ikke, men jeg får nok solgt dem, sier svenske Josef. Han er bosatt i Norge, og understreker at han snart skal skaffe seg en helt annen jobb.En annen selger, også han svensk, var rask med å gjemme billettene han hadde til salg, da Aftenposten fortalte om det nye forbudet.- Det visste jeg ikke, men jeg har bare to. De kjøpte jeg for 2000, sier han. Meningen var å selge de for 1600 kroner. Det var før han visste om forbudet.De mest hardbarkede Metallica-fans hadde imidlertid skaffet seg billetter på vanlig måte.

Blues.

Paret May Linn Westberg (20) og Kenneth Henriksen (22) fra Fredrikstad var korrekt antrukket som harde metallfans skal være.- Dette er bandet som alle metall-fans starter å høre på. De setter en standard for hele miljøet, sier Kenneth Øyen, mens norske Turboneger gjør sitter ytterste for å varme opp publikum før hovedattraksjonene entrer scenen. - Og øreproppene er med?- F . . . heller, vi er da hardcore, vi bruker ikke den slags, sier Henriksen, mens han sikrer seg nok en Metallica T-skjorte til samlingen.

Jålete hardrocker.

Befriende vanlig kledd og voksen i alder sammenlignet med brorparten av dem som stå og hoppet foran scenen i går kveld, var Cathrine (35) og Fredrik Øyen (35) fra Kongsberg og Ine Pernille Hansen (34) fra Oslo. - Jeg er egentlig en ganske jålete hardrocker, man trenger ikke se ut som det som om man digger denne musikken. Men det gjør vi altså, sier alle tre. Fredrik Øyen stilte att på til med t-skjorte fra Kongsberg jazzfestival.

Bakerste rad.

Ikke fullt så lidenskapelig fan var Nina Warud (42) og datteren Martine Johansen (13), som satt aller bakerst på gressplenen på Valle Hovin. De hadde latt seg overtale av 14 år gamle Christin Warud til å bli med.- Jeg måtte mase litt, men det var veldig hyggelig de ble med. Det er denne musikken jeg hører på, sier hun, med en lettere lattermild mor i bakgrunnen.- Jeg hører i alle fall at jeg burde tatt med meg ørepropper. Jeg har hørt litt på balladene deres, men det er visst litt mer de spiller, humrer hun, spent på hva hun har i vente.- Jeg aner egentlig ikke hva jeg går til, smiler hun.

Nina Warud (42) og Martine Johansen (13) hadde latt seg overtale av 14 år gamle Christin Warud til å bli med på konsert i går kveld.
May Linn Westberg og Kenneth Henriksen var, som tusenvis av andre, korrekt antrukket i svarte Metallica T-skjorter.