Kultur

Rybak leverte sin eventyrdrøm

Mer enn 10.000 var innenfor portene på Tønsbergmessa.

Men rekker ikke Pippi til knærne. Alexander trakk under 10.000, Pippilotta Viktualia Rullgardina Chrysmynta Efraimsdatter Langstrømpe hele 25.000 på samme scene.

  • Per Annar Holm
    Per Annar Holm

Alexander Rybak og hans Frikar leverte varene på Tønsbergmessa onsdag kveld, men trakk 6.000 ferre enn arrangøren på forhånd hadde håpet. — Likevel er vi godt fornøyd. Vi tegnet kontrakt med Rybak før den norske finalen, og det til fast pris. Dette blir overskudd selv om vi ikke satte opp inngangsbilletten som er 100 kroner, sier messegeneral Arild Johansen til Aftenposten.no. Også MGP-vinneren var fornøyd med fremmøtet på sin aller første konsert etter Moskva: - Utrolig gøy å se at så mange har kommet hit, sa han med sitt gutteaktige smil etter den første låta.

- Slått av Pippi

På forhånd var det noen som snakket om at Alexander ville slå rekorden fra rundt 1970 da Inger Nilsson i Pippis skikkelse trakk mer enn 25.000 besøkende. Også Festus (Ken Curtis) fra TV-serien Kruttrøyk sammen med Erik Bye og Roger Moore lokket mer enn 20.000 innenfor portene, mens årets MGP-vinner dro noen tusen flere enn fjorårets magnet D.D.E.: - Tidene har forandret seg, og vi får nok aldri tilbake de tidene, sukker messegeneral Johansen. I tillegg regnet vaktene med at 2.000 hadde sneket seg inn på konserten uten å betale. De hoppet bare over gjerdene.

- Varmet fansen

Det er ingen tvil om at Alexander Rybak leverte varene i løpet av de 49 minuttene han var på scenen. Der publikum tidligere svingte lightere for å skape lysog stemning, er det nå pocket— og mobilkamera som gjelder. Og selvsagt bød sjarmøren fra Nesodden både på James Bond-låta "From Russia with love" og landeplagen "Fairytale".

- Småstresset

Både Tønsbergmessa, politiet, Norsk folkehjelp og vaktselskapet Professional Pro Sec Security gjorde sitt til å fylle opp konsertarenaen der publikum eventuelt måtte ha sviktet. Etter at Alexander Rybak gikk hen og vant i Moskva sist lørdag fryktet arrangøren at det skulle bli kaotiske tilstander. Muskelbuntene fra vaktselskapet i hovedstaden var så firkantet at vestfoldpolitiet flere ganger måtte be dem være litt fleksible med publikum som tilsynelatende ikke er vant til storfint besøk. - Det gikk ikke helt på skinner for oss i kveld, men jeg håper publikum hygget seg, sa en av vaktene til Aftenposten.no.

Minutter senere sørget tre av hans kolleger for at fire småjenter som ventet på Alexander bak scenen aldri fikk spurt om autograf før han satte seg inn i den sorte Mercedesen kjøpt fra Follo bil. Da hadde vaktene gjort sin jobb, jentene på fem-seks år gråt, og Alexander Rybak satte kurs for neste spillejobb i Skien torsdag kveld...