Statsministeren i «Mitt Oslo»: – Det beste humør-rådet er helt enkelt

Hans nye liv i Oslo sentrum. De ukjente møtene med H.M. Kongen. Kildene til humør og energi, midt i brottsjøene av kriser: Nå skal statsministeren tale, også om det fremste håpet for 2023.

Etter en (u) formell samtale i Statsministerboligen: Kongens øverste rådgiver inviterte til Mølla, et favorittområde langs Akerselva. Til venstre, i 1890-årene, lå Norges største industribedrift: Hjulene Væverier, drevet av fossen utenfor.

På tampen av det første, hele året som sentrumsboer: Blidt smilende ønsker Jonas Gahr Støre et hel-energisk velkommen. Gjerne beretter Norges nest mektigste mann om hverdagen. Også.

– Det var med blandede følelser at jeg flyttet til sentrum. I barndomshjemmet på Ris har jeg bodd hele livet, nesten. Men å bo i statsministerboligen er, av praktiske grunner, en forutsetning for å gjøre jobben. På godt norsk: Jeg har en 24/7-jobb, så det finnes ikke mye anledning til å henge i strøket. I dag vet jeg hvor butikkene med melk og brød er. Og jeg gleder meg over alle opplevelser du kan til. Aftenposten fortjener ros, synes jeg.

Les hele saken med abonnement