Kultur

Varm opp til de intense konsertmånedene med denne spillelisten

 • Malin Kulseth
  Malin Kulseth

Verdens største diva, Mariah Carey, kommer til Oslo Spektrum for første gang. Foto: MARIO ANZUONI

21. januar: Angel Haze på Rockefeller

Kvinnelig rapper-alarm! Hvor ofte skjer det på Rockefeller? Det kan være litt slitsomt å høre på Angel Haze-albumene Dirty Gold og Back To the Woods , men hun er teknisk flink og rapper som om hun ikke har noe annet valg. På scenen kommer hun derimot til sin fulle rett som rappemaskin og artist.

29. januar: Skepta, Arif og RMH på Sentrum Scene

Siden Arif slapp sitt debutalbum Highend / Asfalt har han vært på turné, som snedig nok har fått navn etter den britiske grime-artisten Skeptas megahit «Shutdown». Når turnéen nå skal avsluttes i Oslo, gjør han det med flere av sine Nora Collective-kollegaer og Skepta selv. Dette er Skeptas første konsert i Norge, og hans «Shutdown» er obligatorisk oppvarming før denne konserten, Unge Ferrari og Arif-samarbeidet «7»,samt Philip Emilios nye singel «Wollahp».

Les også:

Les også

75 grunner til å glede seg til konsertåret 2016

2. februar: Suede på Sentrum Scene

Som de fleste band som opplever nedtur og splittelse, stablet Suede bandet på beina igjen i 2010 for å spille en «one-off gig». Siden har de selvsagt holdt det gående, og i 2013 ga de til og med ut et nytt album, Bloodsports . Deres nye album, Night Thoughts , skal spilles i sin helhet på Sentrum Scene mens en tilhørende film skal vises samtidig. Før konserten bør du varme opp med deres nyeste singel, «Like Kids», og det kommende albumet, som slippes 22. januar, men det er Coming Up som får deg i det virkelig gode britpop-humøret.

Vokalist Kevin Parker i Tame Impala Foto: Robert Altman

 1. februar Tame Impala på Sentrum SceneUndertegnede har i flere år hørt rykter om et storslagent band kalt Tame Impala, men fikk ikke fot for musikken deres før i fjor da de slapp det nesten gitarfrie albumet Currents . Det bør høres i sin helhet fra begynnelse til slutt, hver gang.

6. februar: Carmen Villain, Okay Kaya og Jenny Hval på BLÅ

Carmen villain, Okay Kaya og Jenny Hval har ikke veldig mye til felles musikalsk, så det ligger an til å bli en spennende kveld. Før konserten bør du høre «Lifeissin» fra Carmen Villains debutalbum Sleeper , samt låtene «Quietly» og «Let Go» fra EP-en som kom i fjor høst, og «The Battle is Over» fra Jenny Hvals siste album Apocalypse, girl . Okay Kayas musikk er dessverre ikke tilgjengelig på spotify, men på Youtube finner du blant annet låten «I’m stupid (but i love you)» akkompagnert av en av fjorårets fineste musikkvideoer.

7. februar: Nelly på Sentrum Scene

Det er vanskelig å sette fingeren på hvorfor Nelly kommer til Sentrum Scene akkurat nå. Albumet M.O. fra 2013 er verdt en runde, men man må nesten tilbake til hans to første albumene hans, Country Grammar og Nellyville , for å finne de beste godlåtene.

9. februar: Jeremih på Rockefeller

Den ugunstige lanseringen av Late Nights: The Album i desember gjorde Jeremih skuffet og bekymret for at det var færre fans som fikk kjøpt og hørt på albumet. Forhåpentligvis gir alle som skal se ham skinne på Rockefeller det nye albumet noen gjennomlyttinger. Høydepunktene er singelen «Planez», selv om vi alle kan være enige om at det grove verset til J. Cole er helt overflødig, og Migos-gjestede «Giv No Fuks».

17.2: Loveless med Craig Davids TS5 — Rockefeller

I 2013 begynte Craig David å arrangere eksklusive fester i sin egen penthouse-leilighet i Miami, Tower Suite 5, i februar tar han konseptet, et DJ-sett der han også synger, med til Rockefeller. Før konserten bør du sjekke ut videoen der Craig David gjør sin 2001-hit «Fill Me In» over Jack Ü og Justin Biebers «Where Are Ü Now» og den ferske singelen «When The Bassline Drops», i tillegg til litt Born To Do It -mimring.

31. mars: Mariah Carey i Oslo Spektrum

Det er ikke så mye man trenger å si om Mariah Carey, annet enn at verdens største diva kommer til Oslo Spektrum for aller første gang. Før konserten bør de som ennå ikke har oppdaget 2014-albumet Me I Am Mariah...The Elusive Chanteuse sette av litt tid det, før de går gjennom resten av den imponerende katalogen hennes. De som ikke har tid til å høre på alt kan friske opp hukommelsen med maktdemonstrasjonen av en samleplate, #1 To Infinity.

Les også:

De spanske debutantene Hinds leverer rufsete, melodiøs garagepop som treffer. Les anmeldelsen:

 1. Les også

  Disse debutantene er på ingen måte et blaff i musikkverden

 2. Les også

  5 grunner til at gjenforeningen av Guns N' Roses kan bli en skuffelse

 3. Les også

  Susanne Sundfør kan vinne fem Spellemann-priser

Les mer om

 1. Musikk

Relevante artikler

 1. BYLIV

  Hvem av disse vil du høre i Oslo i februar?

 2. KULTUR

  Dette er musikken du kan se frem til i høst

 3. KULTUR

  Cezinando kan ta Spellemann-storeslem

 4. KULTUR

  Slik blir konsert- og festivalåret 2020

 5. KULTUR

  Superstjerner avlyser og James Bond utsettes. Korona-frykt stopper kulturarrangementer verden over.

 6. KULTUR

  For første gang på 14 år er Årets Spellemann en kvinne