Høythengende priser til Aftenposten

Aftenposten vant i to kategorier for sin satsing på algoritmestyrte forsider og for konseptet Aftenposten Junior.

En glad Aftenposten-delegasjon i Washington D.C. Fra venstre: Stabssjef Arild Kveldstad, sjefredaktør Espen Egil Hansen, eventsjef Veslemøy Østrem, utviklingsredaktør Eirik Hammersmark Winsnes, redaktør i Aftenposten Junior, Mari Midtstigen og direktør Andreas Finborud i Aftenposten Forlag.

Mandag gikk årets utgave av INMA Global Media Awards av stabelen i Washington D.C. i USA. Det var rundt 400 deltagere på prisutdelingen.

Aftenposten ble premiert for ny algoritmestyrt forside, Aftenposten Junior, teknologiarrangementet A-tech og det kommersielle produktet Touchpoints.

Totalt ble 40 førsteplasser kåret i 20 forskjellige kategorier. To av disse vant Aftenposten: én for forsiden og én for Aftenposten Junior. I tillegg ble forsiden premiert som beste bidrag fra Europa.

– Det er veldig hyggelig og en anerkjennelse for arbeidet vi gjør. Det er motiverende. Det viser at vi ligger helt i front, sier utviklingsredaktør, Eirik Hammersmark Winsnes.

Den nye forsiden skal sørge for at flere av avisens lesere får med seg de viktigste og mest relevante sakene ved å bruke algoritmer for å gjøre opplevelsen mer personlig. Den siste tiden har Aftenposten testet dette ut gradvis på flere og flere lesere.

– Litt enkelt sagt så går det an å si at det er mange forskjellige Aftenposten-lesere som besøker oss med ulik hyppighet og forskjellige preferanser i innhold. De nye algoritmen skal hjelpe til med å sørge for at det beste innholdet fra Aftenposten når ut til alle våre lesere, sier Winsnes.

– Hvor høythengende er INMA Global Media Awards i havet av priser i mediebransjen?

– Vi har en opplevelse av at det henger høyt. Alle de store er her, og det er mye flinke folk til stede. Juryen er uavhengig og det er redelige prosesser som fører til at man får en ordentlig vurdering, sier Winsnes.

Også VG vant priser under utdelingen for sin formidling av nyheter gjennom Snapchat Discover.