Kultur

Dobbelt så mange så NRKs partilederdebatt

NRKs siste partilederdebatt fredag hadde 599 000 seere. Det er nesten dobbelt så mange som TV2s partilederdebatt lørdag.

Det var stor stemning i studio etter NRKs partilederdebatt fredag. Sendingen hadde også mange seere. Foto: Junge, Heiko

  • Kaja Korsvold
    Journalist

På underholdningsfronten ble det jevnt løp mellom NRK og TV2 i helgen. Når det gjelder valgdekningen kan NRK notere seg for en klar seier.

Hele 599 000 så partilederdebatten fredag kveld som ble sendt fra Chateau Neuf. Det er 40 prosent av de som så på TV lørdag. Bare NRKs Sportsrevyen hadde høyere seertall i helgen, nemlig 656 00 og hele 50 prosent av seerne.

TV2 hadde valgt å sende sin partilederdebatt lørdag kveld. Det ga et seertall på 334 000 altså nesten halvparten av det NRK klarte å trekke av seere.

— Gode tall

NRKs Stjernekamp som sendes lørdag, der kjente artister prøver seg i nye sjangre, var en suksess også i fjor. Lørdag hadde programmet 577 000 seere.

- Etter relative begreper er dette gode tall, sier NRKs analysesjef Kristian Tolonen. - Det er fremdeles tidlig på høsten, for ikke å si sent på sommeren, sier han.

TV2s underholdningsprogram The Voice, som sendes på fredager og der man leter etter nye gode stemmer, fikk nesten like mange seere som Stjernekamp. Hele 565 000 fulgte The Voice fredag.

Anne Lindmos talkshow hadde høstens første sending på NRK lørdag kveld. 472 000 av oss valgte å følge Lindmo. Den nye NRK-satsingen Side om Side, en humor-dramaserie, ble sett av 553 000.