Netflix stopper Knausgård-film

Det blir likevel ingen Netflix-film basert på Karl Ove Knausgårds reisebrev i New York Times, ifølge Deadline. Grunnen er at forfatteren skal ha ombestemt seg.

Karl Ove Knausgaard fikk mye oppmerksomhet under bokmessen i Frankfurt forrige uke.

Netflix skulle egentlig begynne å produsere filmen neste uke, men nå er hele prosjektet stoppet, skriver det amerikanske filmnettstedet Deadline.

Allerede i 2016 ble det kjent at Oscar-vinner Alexander Payne skulle regissere filmen basert på Karl Ove Knausgårds reiseskildringer fra Nord-Amerika. Tekstene med tittelen My Saga ble publisert i The New York Times i 2015.

Men nå skal forfatteren ha trukket seg fra filmprosjektet.

Les også

Karl Ove Knausgård-feber på bokmessen: – Jeg prøver å unngå bokmesser

Erlend Loe har laget manuset til Netflix-filmen basert på Knausgårds reisebrev.

– Det blir ikke noe av

NRK skriver at både Netflix og manusforfatter Erlend Loe bekrefter at prosjektet er stanset.

– Det blir ikke noe av. Jeg respekterer det, sier Erlend Loe til NRK.

Han forteller videre at forfatteren stoppet produksjonen fordi han var ukomfortabel med manuset. Han skal, i samarbeid med regissør Payne, ha gjort store endringer i historien fra Knausgårds opprinnelige tekster. Loe har kun vært i kontakt med Knausgård via advokater.

– Det er jo litt morsomt at verdens mest utleverende forfatter i bokform ikke vil tukles med på en fiktiv måte, sier Loe til NRK.

Mads Mikkelsen i hovedrollen

Ifølge Deadline skulle den danske skuespilleren Mads Mikkelsen spille hovedrollen som en journalist i filmen. Historien handler om at han sammen med datteren sin reiser gjennom USA for å skrive en reportasje.

Mads Mikkelsen har spilt i en rekke kjente filmer, blant annet «Casino Royale» og «Jagten».

Filmen skulle etter planen filmes i Sverige, Danmark og USA.