Se Michael Krohn live i din egen stue

Oslos rockekonge spiller live på nett tirsdag kveld.

Michael Krohn har vært en del av norsk rock siden Kjøtt og Raga Rockers på 70- og 80-tallet.

NB! LIVE-SENDINGEN ER AVSLUTTET. SE VIDEO MED KONSERTEN LENGRE NEDE I SAKEN.

Tirsdag klokken 21.00 spiller han live på Koronerulling fra Sentralen i Oslo.

Konserten ser du også live her hos Aftenposten.

Du finner knapt større og mer kompromissløse rockelegender enn 60-åringen Michael Krohn. Mest kjent som låtskriver og vokalist i Raga Rockers, så klart. Et av de fire store bandene fra 80-tallets norske rock sammen med DumDum Boys, deLillos og Jokke & Valentinerne.

Kun vokal og piano

Fra i dag skal Aftenposten i samarbeid med nettkonsert-arrangørene Koronerulling og Jakobstrøm fra Kulturkirken Jakob tilby dere en eller to konserter pr. kveld fremover.

Først ut er altså legenden Michael Krohn. Han stiller kun sammen med pianist Geir Bratland, og sammen skal de hente frem essensen av Raga Rockers kjente rockelåter i mer nedstrippede versjoner.

Les også

«Når skal NRK ta ansvar for norsk musikk, om ikke nå?»

Dette blir altså enda mer kuttet inn til beinet enn sounden på Michael Krohns to siste albumutgivelser Søvnløse netter (2018) og Varme dager (2019). Førstnevnte var hits fra egen katalog i nye versjoner, det andre en nyinnspilling av det klassiske Raga-albumet fra 1986.

I kveld blir det tidligere uprøvd terreng: Krohn & piano.

Les også

Aurora overbeviser, også på skjermen

Siv Jakobsen er en av mange artister som spiller live på nett i kveld.

Flere konserttips:

Michael Krohn er langt ifra den eneste som spiller live på nett i disse dager. Her er tre andre anbefalte konserter i kveld:

iris på Verftet online music festival kl. 20.

23-åringen iris er en del av den store elektropop-scenen i Bergen, den som også har fostret artister som Aurora og Sigrid. I fjor slapp hun sin andre EP på et år, fire spor lange Femme Florale.

Se her.

Siv Jakobsen på Jacobstrøm og Brakkesyke 2020 kl. 20.

Hun er kanskje ikke blant våre mest kjente indiepopartister ennå, men lager fin og varsom musikk som passer bra i disse dager. Og som garantert passer fint live i digitalt nettformat.

Se her.

Harald Tusberg Jr. og Bugge Wesseltoft på Koronerulling kl. 20.

Harald Tusberg Jr. solgte i mange år egne CD-er på gaten i Oslo. Pianist Bugge var en av dem som kjøpte. Sammen begynte de å lage musikk. I fjor kom albumet Communichaos.

Se her.