Tror ikke på Stella Mwangi

GARDERMOEN (Ap.no): Norge levnes ingen vinnersjanse i årets Eurovision Song Contest av bookmakerne, men Stella Mwangi og fansen har klokkertro på finaleplass.

Mange ville la seg avbilde med Stella Mwangi da hun lørdag morgen satte kursen for Düsseldorf. Her sammen med svenske Josefin Bengtsson.

I dag tidlig satte Norges Eurovisionhåp, Stella Mwangi kursen for Düsseldorf og finalen i Eurovision Song Contest sammen med blant annet korister, produsenter og et team fra NRK.

I uken frem mot første semifinale tirsdag 10. mai skal det øves og terpes på de siste detaljene på Haba haba. I semifinalen må alt sitte. Kun de ti beste går videre til selve finalen lørdag 14. mai. Og dit tror hovedpersonen selv at hun vil være.

– Jeg tror sjansen for at vi går videre til finalen er ganske stor. Vi skal i alle fall skape litt Haba Haba-feber der nede, sier hun.

Favoritter

Den første semifinalen er trolig den letteste, selv om to av favorittene Aserbajdsjan og Russland er i samme heat. Likevel tror de fleste bookmakerne at Norge lett skal komme seg til finalen. Men noen seier blir det ikke.

Den går ifølge de samme bookmakerne enten til Aserbajdsjan, Frankrike, Estland, Storbritannia, Ungarn eller Sverige. Norge tippes rundt en tiendeplass.

Det blir sikkert kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas glad for å høre, sist gang finalesirkuset var i Norge kostet det NRK over 200 millioner kroner. Men det tenker ikke Stella Mwangi på.

– Jeg bare gleder meg, og nervene har ennå ikke meldt seg. Det verste blir avstemmingen, jeg hater ting jeg ikke får gjort noe med, sier hun.

Promo

Dagene før avreise har vært hektiske med promojobbing i utlandet, i tillegg til at hun har vært i studio for å jobbe med den kommende platen. Hun har også øvd sammen med sitt nye band, som hun skal ut på turné sammen med etter ESC er over.

Hun starter allerede i Eidsvoll 17. mai. I Tyskland håper hun også å få tid til litt sightseeing innimellom all øvingen.

– Jeg sov bare fire timer i natt, jeg begynte nemlig ikke pakke før i går kveld. Jeg tok med meg hele skapet, tømte det ned i kofferten og trampet igjen lokket, skoggerler hun.

For Stella Mwangi ler mye. Også i dag tidlig tiltrakk hun seg mye oppmerksomhet med sin smittende latter. Flere andre reisende var derfor bortom både med kamera og for å gi henne lykkønskninger med på veien.

Per Sundnes stilte med egen Stella Mwangi-vest da følget dro til Düsseldorf lørdag morgen. FOTO: ARVE HENRIKSEN

Sirkus

– Per Sundnes og alle andre har forsøkt å forberede meg på det sirkuset som venter, og det startet allerede da jeg kom om bord på bussen. Jeg ble møtt med stor jubel og flagg, jeg har aldri vært med på noe lignende, sier hun.

Når alvoret tar til for alvor kommer foreldre, søsken og tanter ned til Tyskland for å heie på jenta fra Romerike–jenta, der nede venter også tyske slektninger. Men hvem hun selv heie på vil hun ikke si.

Søt svenske

– Jeg har hørt alle låtene og det e mye bra, men jeg har ikke rukket å plukke ut en favoritt. Men lillesøsteren min elsker svenske Eric Saade, hun synes han bare er så søt. Han har virkelig et bra bidrag, dessuten er han flink til å danse, sier hun.

MGP-general Per Sundnes mener han har en sjelden ro over seg før årets Eurovision-finale, og som alltid er han sikker på seier.

Rutine

– Stella er en rutinert artist, så dette cruiser vi inn ganske enkelt. Prøvene og de justeringene vi har gjort har gått av seg selv. Nå er hun også inne på Topp 40-listen på svenske iTunes, der har vi aldri vært før konkurransen. Så her er en stjerne født, og hun er kommet for å bli, sier Sundnes.

Han bryr seg ikke så mye over spådommene fra bookmakerne, det er sjelden de slår til.

Storm

– Dette lille vesenet fra Romerike kommer til å ta Europa med storm. Stella i sin umiddelbarhet vil bli så umiddelbar for alle de om sette seg ned for å bruke fem kroner til å stemme med. Her blir alt av kynisme og planlagthet lagt til side.