Kultur

Damli får ny sjanse hos svenskene

Tone Damli får en ny sjanse til å kvalifisere seg til den svenske Melodifestivalen.

Erik Segerstedt og norske Tone Damli i aksjon under den svenske Melodifestivalen i kveld. Foto: Fredrik Sandberg

  • Arve Henriksen
    Arve Henriksen
    Journalist

Popstjernen fra Sogndal deltok i kveld i den andre delfinalen i svenskenes Melodifestival, som fant sted i Göteborg. Sammen med den svenske artisten Erik Segerstedt fremførte de sangen «Hello Goodbye». Låten er skrevet av Robin Fredriksson, Mattias Larsson og Måns Zelmerlöw.

De var ikke blant de to låtene som gikk rett til finalen. I stedet gikk de til sistesjansen, som betyr at de får en ny mulighet til å kvalifisere seg til finalen. Den såkalte andrasjansen finner sted 2. mars. Her skal det kjempes om to finaleplasser.

Debut

Tone Damli har tidligere deltatt i den norske Melodi Grand Prix, men det var likevel hennes slagerdebut i Sverige. Hennes makker på scenen, Erik Segerstedt var også debutant i slagersirkuset.

I kveldens delfinale konkurrerte de to mot artister som Sean Banan, Rikard Wolff, Pernilla Wahlgren, Hanna Hedlund og Jenny Silver i den nye gruppen Swedish House Wives.

Mer norsk

Damli var imidlerid ikke den eneste norske som var representert i kveldens svenske delfinale.

Maria Haukaas Mittet, som representerte Norge i den internasjonale finalen i Beograd i 2008, deltok i år som låtskriver. Sammen med Amir Aly, Henrik Wikström og Ingela Pling Forsman, har den norske artisten skrevet låten "Make Me No 1", fremført av til Felicia Olsson. De røk imidlertid ut av konkurransen.

Dobbelfinale

Finalen finner sted i svenskenes nye nasjonalarena Friends Arena i Stockholm 9. mars.

Etter at Loreen gikk til topps under fjorårets Eurovision Song Contest i Baku, arrangeres årets finale i Malmö.

De som gikk direkte til finalen var Sean Banan og hans "Copacabanana", samt Louise Hoffsten og "Only The Dead Fish Follow The Stream".

Låtene som gikk til andresjansen var Anton Ewald og hans "Begging", samt

Erik Segerstedt & Tone Damli – "Hello Goodbye" .