Kultur

Hør operastjernen Lise Davidsen synge live

 • Kulturredaksjonen

I forbindelse med koronakrisen tilbyr Oslo-Filharmonien den digitale konsertserien Mellomspill – veien tilbake i Oslo Konserthus. Den du også kan se på ap.no.

I kveld gjør stjernesopranen Lise Davidsen sin andre opptreden med Oslo-Filharmonien på en uke. Vanligvis er hun å se på de store scenene internasjonalt for tiden, men i forbindelse med koronautbruddet er holder hun seg innenfor landets grenser. Noe som gir noen unike muligheter til å oppleve henne for det norske publikummet. Riktignok digitalt, men likevel live fra Oslo Konserthus.

I kveld gjør Lise Davidsen sin andre opptreden med Oslo-Filharmonien i den digitale konsertserien «Mellomspill» Foto: Scanpix

Orkesteret måtte kaste om på jubileumsplanene

Midt i 100-årsjubileet har orkesteret måttet kaste om på alt. De siste ukene har musikere over hele verden søkt nye måter å samarbeide og kommunisere med publikum på. Kjente og ukjente verk er blitt spilt inn på kreative måter.

– Det oppsto jo en slags ny sjanger da hele orkesterverdenen lukket ned, og musikerne begynte å formidle fra sine hjem, sier direktør Ingrid Røynesdal i Oslo-Filharmonien.

– Krisetid er krevende, men åpner også noen muligheter. Mellomspill forteller om veien tilbake til et fullt podium og et fullt konserthus, og konsertene blir gratis. Det er vårt bidrag i en krevende tid for hele samfunnet.

Hun lover et variert program. Verdensstjernen Lise Davidsen har flyttet til Oslo og synger Grieg og Heitor Villa-Lobos torsdag 30. april.

Les mer om

 1. Klassisk musikk
 2. Oslo-Filharmonien
 3. Strømming
 4. Musikkstrømming
 5. Mellomspill

Flere artikler

 1. KULTUR
  Publisert:

  Hør Oslo-Filharmonien spille Bach, Mozart og Grieg

 2. KULTUR
  Publisert:

  Se hundre musikere i isolasjon spille kl. 20.00

 3. KULTUR
  Publisert:

  Hør den norske operastjernen Lise Davidsen live

 4. KULTUR
  Publisert:

  Nå kan du høre verdensstjerner som Lise Davidsen bli strømmet fra Oslo konserthus

 5. KULTUR
  Publisert:

  Hør Lars Lillo-Stenberg, Tuva Syvertsen og Frida Ånnevik synge med Oslo-Filharmonien

 6. KULTUR
  Publisert:

  Oslo-Filharmonien avslutter jubileumssesongen med digital sommerkonsert