Kultur

Alexandra Gjerpen: – Stolt over å ha vært med i denne viktige serien

Alexandra Gjerpen gråt og gråt da hun så det ferdige resultatet. Under innspillingen av dramaserien 22. juli måtte hun forsøke å holde følelsene i sjakk.

Det var med skrekkblandet fryd at jeg takket ja etter de mest intense rundene audition jeg har vært på. Det var heavy, heavy tekst. Jeg skjønte alvoret fra første side.
  • Hilde Bjørhovde
    Hilde Bjørhovde
    Journalist
– Det aller tøffeste i innspillingen var da vi filmet rettsmedisineren og hørte hans beskrivelser, for han spiller seg selv.
– Fra jeg fikk rollen til vi begynte å filme tok det nesten ett år. Det var mye fagterminologi å lære. Som journalisten Anine forteller jeg hva som har skjedd. Anine skal finne fakta, sjekke og dobbeltsjekke. Jeg holdt meg unna alle tidligere filmer om 22. juli, men så mange filmer om journalister.
– Det var tungt å være på Utvika kai og tungt å høre historiene fra mennesker som var på campingplassen.
– Nå er jeg enormt stolt over å ha vært med i denne viktige serien.

– Det sterkeste var å spille i et drama som ikke var fiksjon, men som faktisk har skjedd, sier skuespilleren som har rollen som journalist Anine Welsh.

– Dramaserien har lært meg hva slags menneske jeg ønsker å være: Som båtførerne fra Utvika kai som plukket opp barn. Alle som hjalp. Jeg vil være en som hjelper.

Les hele saken med abonnement