The Beatles' Abbey Road er tilbake aller øverst på de britiske albumlistene med jubileumsutgaven av det legendariske albumet deres. Bandet bryter dermed sin egen rekord for lengste tidsrom mellom to førsteplasser på albumlistene for samme utgivelse - 49 år og 252 dager etter at albumet opprinnelig var på førsteplassen forrige gang.

Den gangen toppet albumet listen i 17 uker.

Det skriver Billboard.

Bandets siste studioalbum kom ut i september 1969, seks dager etter at John Lennon sa til de andre i gruppen at han var ferdig med Beatles.

«Abbey Road» var bestselger i Storbritannia i 17 uker på rad. Da det kom ut i en spesialutgave fredag, havnet det igjen på toppen av salgslisten.

– Det er utrolig at Abbey Road holder seg etter alle disse årene. Men så er det et dritkult album, da, tvitret Paul McCartney, tilsynelatende fornøyd.

I femti år etter har coverband og andre turister spasert over den samme gaten.
HENRY NICHOLLS / Reuters / NTB scanpix
En mann holder det ikoniske fotografiet mens han krysser Abbey Road.
HENRY NICHOLLS / Reuters / NTB scanpix
Skuespilleren Patrick Stewart etterligner det ikoniske coveret på 50-årsdagen for utgivelsen i 1969. Her foran bygningen til Capitol Records i Los Angeles.
Chris Pizzello / AP / NTB scanpix

Med 49 år og 252 dager siden siste topplassering, slo platen dermed siste tidsromsrekord for Beatles. Den var det «Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band» fra 1968 som hadde, av magasinet Rolling Stone kåret til tidenes beste album. Det lå på listetoppen med 49 år og 125 dagers mellomrom.