Simpsons-produsent trekker episode med Michael Jackson etter nye overgrepsanklager

Den kontroversielle HBO-dokumentaren «Leaving Neverland» fortsetter å skape ringvirkninger.

Hovedkarakterene i Simpsons-universet: Bart, Homer, Lisa, Marge og Maggie.

The Simpsons’ mangeårige produsent James L. Brooks bekrefter overfor Washington Post at de vil fjerne en episode Michael Jackson medvirket i.

– Det føles opplagt som det eneste valget vi kan ta, sier Brooks til avisen, som først omtalte saken. Det skal ha vært enighet i produksjonen om å trekke episoden.

Siden 1989 har mer enn 650 episoder av animasjonsserien rullet over skjermen. Flere kjente skuespillere og artister har stemmelagt ulike gjestekarakterer i årenes løp.

I den første episoden av tredje sesong blir hovedkarakter Homer Simpson lagt inn på psykiatrisk avdeling, der han ender opp med å dele rom med en mann som hevder å være Michael Jackson.

Kongen av pop har selv stemmen til karakteren i episoden, som har tittelen «Stark Raving Dad» og ble sendt for første gang i 1991.

Les også

Les Aftenpostens anmeldelse av dokumentaren: «Leaving Neverland» er historien om berømmelsens forførende kraft

HBO saksøkt

Dokumentaren Leaving Neverland hadde premiere på Sundance-festivalen i januar og er også tilgjengelig på HBO. I dokumentaren forteller to voksne menn, Wade Robson og James Safechuck, om overgrep de hevder popkongen begikk mot dem da de var barn.

Den avdøde popstjernens familie har flere ganger gått ut mot HBO og filmskaperen fordi de ikke har fått komme til orde i flmen. Boet til Jackson har dessuten annonsert at de vil saksøke HBO.

I helgen skal den første delen av dokumentaren sendes på NRK. Statskanalen varslet først at de ville fjerne popartistens låter fra sine spillelister, men gikk senere tilbake på avgjørelsen etter massiv kritikk.

Den avdøde popstjernen Michael Jackson, her avbildet under en konsert i Wien i 1997,

Fremfører Jackson-låter

Den aktuelle Simpsons-episoden inneholder flere referanser til Jacksons karriere, og Jacksons karakter fremfører også deler av sangene «Billie Jean» og «Ben». Karakteren prøver også å lære Homer sin berømte moonwalk.

Ifølge seriens fandrevne leksikon var det Jackson selv som den gang ringte serieskaperen og tilbød seg å stille opp. Produksjonsselskapet Twentieth Century Fox sier episoden vil bli fjernet fra deres og samarbeidspartnernes strømmeplattformer.

I Norge sendes animasjonsserien på Viasat 4.