Amerikanske stjerner spiller norsk diplomatpar i New York

Jefferson Mays og Jennifer Ehle spiller Terje Rød-Larsen og Mona Juul i teaterstykket «Oslo».

Jefferson Mays og Jennifer Ehle har fått rollene som henholdsvis Terje Rød-Larsen og Mona Juul.
  • Øystein Aldridge
    Øystein Aldridge

Oslo-avtalen blir sceneshow i New York til sommeren, melder Broadway.com. De beskriver showet som en svart komedie som inkluderer dusinvis av diplomater og verdensledere.

Forestillingen har fått navnet Oslo og er skrevet av dramatikeren JJ.T. Rogers og regissert av Bartlett Sher, melder NRK.

Forestillingen har première 11. juli i år på Mitzi E. Newhouse Theater i New York. Scenen ligger Off-Broadway , det vil si utenfor byens verdensberømte teatergate.

Mona Juul og Terje Rød-Larsen var sentrale i den hemmelige bakkanalen som førte til fredsavtalen mellom Israel og PLO.

Teaterstykket forteller historien om Oslo-avtalen fra 1993, der det norske ekteparet Mona Juul og Terje Rød-Larsen spilte en nøkkelrolle i de topphemmelige fredsforhandlingene mellom Israels statsminister Yitzhak Rabin og Yasir Arafat, leder for den palestinske frigjøringsorganisasjonen PLO. Jefferson Mays og Jennifer Ehle skal spille henholdsvis Terje Rød-Larsen og Mona Juul. Begge er prisvinnende musikal— og teaterskuespillere som også har hatt roller i en rekke filmer og TV-serier.

OPT_sf01ef6c_doc6pg9l244bptt7huyzy_doc6pg9mlsu5qw36omlzy-Z76p7bCSWS.jpg

Hele har spilt i kjente filmer som Fifty shades of gray og Kongens tale , mens Mays har spilt i blant annet Kinsey , Alfie og The Good Wife , ifølge NTB.Mona Juul er i dag Norges ambassadør i London. Ektemannen Terje Rød-Larsen er leder for tankesmien International Peace Institute, IPI, i New York.