NRK håvet inn Gullruten-priser

NRK fikk flest priser på Gullruten i går. Men hos TV 2 sto gleden i taket for store seire for beste underholdningsprogram.

Christine Koht (t.h.), strålende opplagt som alltid, kom sammen med NRKs Anne Sandvik Lindmo.
  • Forf>marit Hommedal (foto)
  • <forf>kaja Korsvold <

TV-bransjens Oscar-utdeling ble avviklet med høy glamourfaktor i Grieghallen i Bergen i går. Programlederen Dorthe Skappel med kledelig sminket blåveis ledet det hele gjennom to samfulle timer.Hedersprisvinnerne, NRKs parhester på sportsarenaen gjennom mange år, Kjell Kristian Rike og Jon Herwig Carlsen, var rørende overrasket og fikk stor applaus. Det fikk også Linn Skåber, som fikk en heder som beste nyskaper for sitt program "Hjerte til hjerte".Beste programledere kom begge fra NRK, ustoppelige Christine Koht og veteranen Torkjell Berulfsen.

Hunter utelatt.

Ane Dahl Torp, årets beste kvinnelige skuespiller på TV, er kanskje mer vant til å få priser, men gøy var det sikkert for henne også. Godt også for NRK og dramasjef Hans Rossiné at Torp fikk denne prisen. Dramaserien Hunter var nemlig høyst overraskende ikke nominert.— Det er underlig at en av de største norske dramaseriene i norsk TV-historie ikke er nominert, sa Rossiné til Aftenposten før showet begynte i går. Derfor var det kanskje en trøst at en av NRKs andre store dramaproduksjoner dette året vant, nemlig "Størst av alt", regi Erik Skjoldbjærg og Eva Isaksen. Den fikk prisen for beste TV-drama. Årets beste mannlige skuespiller kommer også fra en NRK-produksjon. Det ble Anders Baasmo Christiansen. Han spilte den unge Ibsen i Berit Nesheims tre episoder lange serie "En udødelig mann".

Gylne gutter.

Vinnerne i kategorien beste underholdningsprogram, var svært populære i Grieghallen i går. De tre TV 2-programlederne Steinar Marthinsen, Øyvind Mund og Ingar Thorsen i rød folkevogn har gått rett hjem hos seerne med sine møter med 80-tallshelter. TV 2-folket kunne også glede seg over at realityserien "Alt for Rognan" vant over TVNorges også veldig populære "Heia Tufte", og at humorprogrammet "Golden Globe" faktisk utkonkurrerte programmer som NRKs Borettslaget.TVNorge og TV3 fikk ingen priser i Grieghallen i går, de var nominert, men nådde altså ikke opp.

Monster vant.

Når det gjelder barneprogrammer, er NRK helt uslåelig. Alle de fire nominerte var programmer sendt fra Marienlyst. Vinneren "Gutta boys" var den store favoritten. Programmet var også nominert til den attraktive Emmy-prisen. Det er imidlertid ikke produsert av NRK selv, men av selskapet Monster, som står bak en rekke populære programmer, som "Senkveld", "Skal vi danse" og Idol.

Pernille Sørensen var der.
- Morsomt å være her. Jeg er her for første gang, sier Linn Skåber, som har vunnet Gullruten en gang før. Her ankommer hun sammen med Petter Schjerven.
&gt;Lydmann Ingar Thorsen (t.v.), programleder Øyvind Mund og kameramann Steinar Marthinsen fra Gyldne Tider, fikk prisen for beste underholdningsprogram.
Gisken Armand var der.