Vant Jarle med Bruce-cd

Monica Martinsen serverte middag og ga Jarle Berggraf en cd med Bruce Springsteen. Da smeltet han.

Middag og CD med Bruce Springsteen. Da fant Jarle Berggraf og Monica Martinsen tonen.
  • Olav Røli

Les også:


— Hun inviterte meg på middag og ga meg en cd med Bruce Springsteen. Da var det jeg vunnet, fleiper Berggraf fra Stavanger. Sammen med kjæresten Monica Martinsen var paret to av flere hundre som mandag morgen holdt ut i regnværet utenfor portene til Valle Hovin.

Bruce´ blodårer

Målet var en plass like foran scenen til kveldens konsert med Bruce Springsteen i hovestaden.- Bare jeg får se blodårene på Bruce, er jeg fornøyd, sier Berggraf. Han har vært fan siden han var liten «tapp» som han kaller det, og har ekstra grunn til å se frem til dagens konsert. - Dette er «jomfrukonserten» for begge to, sier paret. Været bekymrer dem litt, men de tror alt regnet vil forsvinne når Bruce kommer på scenen. - Han vil sette stemningen, tror Jarle.

Natt til søndag

Blant de mange hundre i det kjølige været foran portene, var paret nok de som hadde færrest konserter å skilte med. Arne Odland skal i kveld på sin konsert nummer 47, og var på plass foran stadion allerede natt til søndag. Uten telt. - Jeg har gode venner som jeg kan stikke innom for en dusj, en seng og litt varme innimellom. Da går det greit, sier han. Odland var førstemann utenfor Valle Hovin, og har dermed fått ansvar for køen. Hver person som kommer får utdelt et nummer som de skriver på hånda eller armen.Så, med noen timers mellomrom, er det opprop av navn og nummer. - De som ikke er på plass, de mister sin plass i køen, forklarer Odland. Så, like før konserten, tar vaktene over listene og slipper folk inn foran scenen etter tur. - Alle holder sine plasser, understreker førstemann til mølla.

Lidenskap

En som også er Bruce-veteran, er Mette Wilhelmsen. I kveld skal hun på sin 25. konsert. - Jeg tror det kommer til å ta helt av, sier hun. Allerede i 1981 var hun på konsert med rockehelten. I Drammenshallen, i det som for fans er regnet for å være en helt spesiell konsert på norsk jord. - Starten av konserten var helt rolig, men så tok det plutselig av og folk stormet mot scenen, sier hun. Siden den gang har Wilhelmsen vært lidenskapelig Bruce-fan. - Mitt forhold til Bruce Springsteen er lidenskapelig og han betyr utrolig mye for meg. Han forandret hele livet mitt, forteller hun. I år har hun fått med seg konserter med helten i Dublin, København, Gøteborg og nå i kveld i Oslo. I tillegg har hun billetter til konserten på Valle Hovin i morgen. - Jeg blir aldri lei. Dessuten starter han aldri en konsert med samme låt, sier hun.

Arne Odland var førstemann i kø til kveldens Bruce Springsteen-konsert. Han var på plass natt til søndag.
Mette Wilhelmsen er lidenskapelig fan av Bruce Springsteen. I kveld og i morgen kveld er hun på Valle Hovin.