Kultur

- Velkommen hjem, Maria

Maria Haukaas Storeng ble møtt med gratulasjonskyss og blitzlamper på Gardermoen i går, etter å ha sunget Norge til femteplass i Melodi Grand Prix.

Maria Haukaas Storeng ble tatt vel imot på Gardermoen da hun kom hjem med en femteplass i lommen. Foto: SVEIN ERIK FURULUND

 • Marie G. Aubert

— Dette har vært helt fantastisk. Jeg har ikke rukket å kjenne på hvor bra det har vært ennå, men det kommer nok etter hvert, sa en sliten, hes og glad Maria Haukaas Storeng etter å ha landet på Gardermoen i går. I går kveld kom hun og det norske teamet hjem fra Eurovision Song Contest, etter å ha sunget Mira Craigs låt Hold On Be Strong til en sterk femteplass i lørdagens finale. Hun ble møtt med gratulasjonskyss av kjæresten Hans Marius Hoff Mittet, foreldre med blomster og flagg, pressekorps og mobilkameraer fra tilfeldige reisende. - Jeg trenger litt søvn nå. Vi måtte jo feste i går kveld, og det ble sent i seng og veldig tidlig opp. Nå skal det bli deilig å spise og slappe av, sa Storeng. - Hva var høydepunktet for deg lørdag kveld?- Hele kvelden var jo et høydepunkt i seg selv! Det var både fantastisk å stå på scenen og å kunne sitte og slappe av i green room da jeg var ferdig. Da kunne jeg bare lade opp og tenke "nå er det ikke mer jeg kan gjøre", sier Storeng.

En seier.

Norge ble beste land i Vest-Europa i lørdagens Melodi Grand Prix. Russiske Dima Bilan vant med låten "Believe". Maria og det norske teamet ser plasseringen som en seier, siden de hadde som mål å komme på topp fem. Nå skal hun fortsette artistkarrièren, men tar det skritt for skritt.- Akkurat nå klarer jeg ikke planlegge lenger enn i kveld, sier Maria Haukaas Storeng. Mens Norge var storfornøyd med femteplassen, var skuffelsen stor i Sverige dagen derpå. Slagerdronningen Charlotte Perelli var en av forhåndsfavorittene, men endte på en delt attendeplass. Til Expressen sa hun i går at hun brøt sammen under avstemningen, og tilbrakte festkvelden på hotellrommet.

 1. Les også

  Norge best i vest

 2. Les også

  Norge på femteplass

Foto: SARA JOHANNESSEN / SCANPIX

Relevante artikler

 1. KULTUR

  Vant 7500 kroner på seg selv

 2. KULTUR

  Melodi Grand Prix-finalen skal holdes i Trondheim

 3. KULTUR

  MGP-finalen: Mer enn 750 klager til NRK etter stemme-rot

 4. KULTUR

  Andre delfinale i MGP: Rein Alexander knuser alle med sin stemme

 5. SPORT

  Slik vil de utvikle norsk sykkelsport

 6. KULTUR

  Dagbladet klages inn for PFU etter anmeldelse av MGP-låt