Norsk bilstjerne i USA lånte bil og gjorde stunt

Fredric Aasbø fra Ski har de åtte siste årene vært internasjonal stjerne i det såkalte drifting-miljøet, med en rekke seire i løp på tre kontinenter. Nå får han sin spillefilmdebut som stuntmann.

Fredric Aasbø er norsk drifting-stjerne i USA, og medvirker i Børning som stuntmann. Han har også lånt ut bilen sin til filmen.

Mesteparten av tiden tilbringer 28-åringen på løp og trening i USA. I Børning deltar han med rykende bilstunts under kappløpet fra Tyrigrava til Nordkapp. Aasbø lånte også ut sin løpsbil, en topptrimmet Toyota GT86 med 750 hestekrefter, til filmteamet.

— Da jeg ble spurt av tidligere Gatebil-redaktør Leif Nilsen om å være med i filmen, var jeg aldri i tvil. Det hersker et unikt samhold og en bra dugnadsånd i gatebilmiljøet, og det bærer denne filmen forhåpentligvis preg av, sier Aasbø. Han har nettopp kommet hjem til Norge fra treningsleir på Hawaii for å være med på neste ukes filmpremiere.

Les også:

Les også

Gedigent spleiselag bak norsk bilfilm

Aasbø deltok i filmen som stuntmann på filmscener i Trondheim, ved Tyrigrava utenfor Oslo, ved Stetind i Nordland og på den siste etappen til Nordkapp.

— De desiderte høydepunktene var å kjøre for full pinne på politiavsperret vei langs nasjonalfjellet Stetind og mot Nordkapp. Langs veiene ved Nordkapp måtte vaktmannskapene febrilsk forsøke å holde veien fri for reinsdyr, ler han.

På det meste gikk bilen hans i 240 kilometer i timen. Mens en annen bil kom opp i godt over 300 kilometer i timen.

Toyota laget også en «dummybil», lakkert som Aasbøs løpsbil, til bruk i filmen. Denne er en standardbil med 200 hestekrefter, opplyser informasjonssjef Espen Olsen i Toyota Norge.

— For oss var filmen en unik mulighet til å profilere oss overfor yngre bilkjøpere, sier Olsen.

Han kan ikke opplyse hva slags budsjett Toyota hadde for filmsatsingen, men produsenten Filmkameratene betalte aldri noe vederlag for bistanden.

— Uansett var det snakk om små beløp, bedyrer Olsen.