Kultur

Kulturminister Trine Skei Grande: – Oslo har en stor utfordring

Trine Skei Grande (V) er bekymret for hva som skjer med byrommene som blir igjen etter de tomme lokalene. Hun vil ha konkrete løsninger, som for eksempel å la Nationaltheatret overta Munchmuseet.

Direktør Ellen de Vibe i Plan- og bygningsetaten (t.v.) og Trine Skei Grande (V) på vei til grunnsteinsnedleggelse for det nye Munchmuseet i 2016. Museet flytter fra Tøyen til Bjørvika i 2020.
  • Arve Henriksen
    Arve Henriksen
    Journalist

– Det er bra at det bygges mye nytt. Problemet er at de tomme byggene preger byen på en negativ måte. De fører til dårlige byrom, som får konsekvenser for utviklingen av et godt bymiljø. Oslo står derfor overfor en stor utfordring, sier Grande, som var kulturbyråd i Oslo på starten av 2000-tallet.

At det tar lang tid å avgjøre etterbruken av gamle bygg, mener statsråden skyldes en dårlig koordinering mellom statlig og lokal kulturpolitikk. Når Grande i løpet av noen uker presenterer den første kulturmeldingen på 14 år, blir nettopp dette et tema. Kulturmeldingen skal peke ut retningen for landets kulturpolitikk i årene som kommer.

Les hele saken med abonnement