TV 2-reporter fikk over 2000 hatmeldinger

Utenriksreporter Fredrik Græsvik i TV 2 sier at de mange hatmeldingene han har fått, gjør at han angrer på at han avbrøt ferien for å dekke Gaza-krisen.

TV 2s Fredrik Græsvik ber om å slippe mer hat fra israelvenner som misliker hans dekning av konflikten på Gazastripen.

«Vær så snill. Nå er det nok. Over to tusen hatmld i form av sms mail twittermld og fb mld er for mye. Jeg avlyste ferien for å dekke en krig. Nå angrer jeg. Hatet fra Israelelskerne er mer enn jeg orker. Nå er det nok», skriver den erfarne utenriksjournalisten på sin Facebook-side.

Kritikken har vært både hard og høylytt mot mange av de norske journalistene som har dekket konflikten i Midtøsten i sommer.

Særlig har den rammet Græsvik og NRKs tidligere Midtøsten-korrespondent Sidsel Wold.

«Nå vil jeg slippe. Jeg skal ikke plage noen av dere med antall drepte barn. La meg være i fred. Og la meg slippe mer hat», skriver Græsvik videre.

Erfaren reporter

— Fredrik er en av våre mest erfarne reportere, og han er opprørt over å bli kalt en løgner og slikt. Det er det massive trykket, særlig fra ett hold, som han reagerer på, sier nyhet- og sportsredaktør Jan Ove Årsæther i TV 2.

Les også:

Les også

Det er ikke Sidsel Wold netthetserne vil til livs. Det er makten hennes

Den Israel-vennlige organisasjonen Med Israel for fred (MIFF) er blant dem som har vært svært kritisk til flere norske journalister, og mandag skrev Græsvik på Facebook at MIFF og daglig leder Conrad Myrland «sprer løgn om de av oss som har vært i Gaza og sett hva som skjer.»

– På Facebook eller Twitter har man mulighet til å imøtegå ytringer med det samme. Men er jeg borte fra sosiale medier to døgn, så florerer slike påstander mot meg, sa Græsvik til Dagen.

Gir seg ikke

Fredrik Græsvik har nå forlatt Midtøsten og har gjenopptatt ferien sin. Facebook-meldingen hans har fått svært mange «likes», og de fleste kommentarene under gir ham ros for innsatsen i Gaza.

— Fredrik er en av dem som kan dekke denne konflikten best, og det vil han helt sikkert fortsette med etter ferien, sier Årsæther.

Les også:

Les også

NRK: - Økt strøm av hatytringer mot journalister

— Vi formidler det som skjer og er mest opptatt av sivile tap. De er størst på den palestinske siden. Det er naturlig at mediene taler barna og sivilbefolkningens sak. Det ligger fremst i vårt oppdrag, forteller Årsæther.

- Hold hodet kaldt

Morten Fjell Rasmussen, styreleder i MIFF, publiserte for få dager siden et innlegg på Facebook der han oppfordrer debattanter til å holde hodet kaldt.

«Når Israel blir urettferdig behandlet, er det viktig å holde hodet kaldt. Sinte uttalelser på Facebook, i e-poster eller telefoner til journalister og politikere, fører ikke noe godt med seg. Vi oppfordrer alle venner av Israel til å spre fakta aktivt, i en vennlig tone», skriver han.

Aftenposten har vært i kontakt med Fredrik Græsvik. Han ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.