Kultur

Amerikansk seriestjerne tiltalt for tre voldtekter

Skuespiller Danny Masterson, kjent fra serien «Et syttitallsshow» og Netflix-serien «The Ranch», er tiltalt for voldtekt av tre kvinner tidlig på 2000-tallet.

 • NTB-AP

Den 44 år gamle skuespilleren Danny Masterson ble onsdag pågrepet etter at tiltalen mot ham var blitt levert til domstolen i Los Angeles dagen før. Etter noen timer ble han løslatt mot kausjon. Rettssaken er berammet til å starte 18. september.

Arkivbilde av skuespiller Danny Masterson fra 2007. Den 44 år gamle skuespilleren ble tirsdag tiltalt for voldtekter av tre kvinner tidlig på 2000-tallet og må møte i retten 18. september. Carolyn Kaster/ AP

Tiltalen mot Masterson kom etter en tre år lang etterforskning. Han mistet i 2017 rollen i Netflix-serien «The Ranch» etter at det ble kjent at han var under etterforskning for flere voldtekter.

For norske seere er Masterson antagelig mest kjent fra That '70s Show, som i mange år er blitt vist på TV 2. Serien hadde premiere i 1998.

Tiltalen som er oversendt retten omfatter tre voldtekter i perioden etter at han slo gjennom med denne serien: Mot en 23-årig kvinne i 2001, og mot en 28 år gammel kvinne og 23-årig kvinne i 2003.

To andre voldtekter som politiet hadde etterforsket ble utelatt fra tiltalen fordi den ene ble ansett for å ha for svake bevis og den andre fordi forholdet var foreldet.

Masterson har hele tiden nektet for beskyldningene og gjentok sin uskyld via forsvareren, advokat Tom Mesereau, onsdag.

– Mr. Masterson og hans kone er selvfølgelig i sjokk over at disse snart 20 år gamle beskyldningene plutselig resulterer i en tiltale, men familien trøster seg med at nå vil sannheten komme frem. Alle som kjenner Masterson vet disse beskyldningene er falske, uttalte Meserau.

Les mer om

 1. USA

Relevante artikler

 1. KULTUR

  «Netflix-effekten» puster liv i gamle serier

 2. OSLOBY

  Vekter tiltalt for voldtekt på utested i Oslo

 3. KULTUR

  Hun løste gåten om en av USAs verste seriemordere. Nå er serien her.

 4. NORGE

  Denne mannen ble identifisert ved hjelp av overvåkingsbilder. Nå er han dømt for voldtekt.

 5. VERDEN

  New York-statsadvokat antyder bred etterforskning av Trump Organization

 6. KULTUR

  Michelle McNamara – forfatteren som døde i jakten på en seriemorder