Kultur

Amerikansk seriestjerne tiltalt for tre voldtekter

Skuespiller Danny Masterson, kjent fra serien «Et syttitallsshow» og Netflix-serien «The Ranch», er tiltalt for voldtekt av tre kvinner tidlig på 2000-tallet.

  • NTB-AP

Den 44 år gamle skuespilleren Danny Masterson ble onsdag pågrepet etter at tiltalen mot ham var blitt levert til domstolen i Los Angeles dagen før. Etter noen timer ble han løslatt mot kausjon. Rettssaken er berammet til å starte 18. september.

Arkivbilde av skuespiller Danny Masterson fra 2007. Den 44 år gamle skuespilleren ble tirsdag tiltalt for voldtekter av tre kvinner tidlig på 2000-tallet og må møte i retten 18. september.

Tiltalen mot Masterson kom etter en tre år lang etterforskning. Han mistet i 2017 rollen i Netflix-serien «The Ranch» etter at det ble kjent at han var under etterforskning for flere voldtekter.

For norske seere er Masterson antagelig mest kjent fra That '70s Show, som i mange år er blitt vist på TV 2. Serien hadde premiere i 1998.

Tiltalen som er oversendt retten omfatter tre voldtekter i perioden etter at han slo gjennom med denne serien: Mot en 23-årig kvinne i 2001, og mot en 28 år gammel kvinne og 23-årig kvinne i 2003.

To andre voldtekter som politiet hadde etterforsket ble utelatt fra tiltalen fordi den ene ble ansett for å ha for svake bevis og den andre fordi forholdet var foreldet.

Masterson har hele tiden nektet for beskyldningene og gjentok sin uskyld via forsvareren, advokat Tom Mesereau, onsdag.

– Mr. Masterson og hans kone er selvfølgelig i sjokk over at disse snart 20 år gamle beskyldningene plutselig resulterer i en tiltale, men familien trøster seg med at nå vil sannheten komme frem. Alle som kjenner Masterson vet disse beskyldningene er falske, uttalte Meserau.

Les mer om

  1. USA