Satser på å bli blant det ti beste i Malmø

Margaret Berger gleder seg til både finale og plateslipp fremover.
  • Kaja Korsvold
    Journalist
  • Jeg har ikke tenkt å rote bort denne sjansen, sier Margaret Berger, som stiller i samme selvkomponerte kjole i Malmø 18. mai.

Ni år etter at hun ble kjent for hele landet gjennom Idol, skal Margaret Berger være Norges representant i den internasjonale Eurovision-finalen. For 27-åringen fra Trondheim kunne ikke seieren kommet mer beleilig.

— Seieren i delfinalen i Florø har endret livet mitt allerede. Jeg har fått fine tilbud og er veldig glad for at karriéren får en oppblomstring. Dette har jeg ventet på. Jeg har masse musikk, som jeg har skrevet på i mange år, så det skal ikke stå på materiale.

Les også

Margaret Berger vant suverent og fortjent

Planlegger Malmø

Det er ikke mye bakrus-aktig over Berger dagen etter den norske Melodi Grand Prix-finalen i Oslo Spektrum. Hun stiller frisk og glad til intervju på hotellet i Oslo. Minst tre uker skal hun være i Oslo, blant annet skal finalen i Malmø planlegges.

— En del ting må endres. Jeg må ha kor på scenen og det kan hende vi gjør noen "prosjektor-ting", jeg har noen ideer. Ellers er det mye jeg er blitt forespurt om å gjøre, blant annet modelloppdrag og TV-program. Det blir travelt fremover.

Les også

Hun er kveldens MGP-favoritt

Designet sammen med Nrk

— Skal du ha på det den samme hvite kjolen i Malmø?

— Jeg tror det. Den fungerer godt med sangen. Samtidig blir man jo litt lei av en kjole man har hatt på seg mange ganger, så kanskje hadde det vært ok å skifte for min egen del. Men det er jo noe som heter "never change a winning team", så hvis vi skal justere litt bør inntrykket bør kanskje være det samme.

Den hvite, trange og fotside kjolen er designet i fellesskap av Berger og kostymeavdelingen i NRK, forteller artisten.

— Jeg fant en kjole på nettet. Den tok jeg helt fra hverandre og ved hjelp av en veldig dyktig sydame i NRK som heter Oddfrid, ble det en helt spesiell kjole.

Les også

Malmö neste for Berger

Trodde ikke hun skulle vinne

I utgangspunktet hadde ikke 27-åringen trodd hun skulle vinne Melodi Grand Prix. Hun trodde låten "I Feed You My Love" som er skrevet av den svenske artisten og låtskriveren Karin Park og produsert av den norsk-svenske produsentduoen MachoPsycho, var for spesiell.

— Jeg ble med fordi jeg syns det var utfordrende og spennende. Halvveis i konkurransen skjønte jeg at jeg hadde en mulighet.

- Vet du noe om hvilke vinnersjanser du har i den internasjonale finalen?

— Det er jo ikke så mange av konkurrentene som er klare ennå, så jeg aner ikke. Men jeg har uansett et mål om å få Norge tilbake i "ti på topp".

Les også

Fjellfolk, Annsofi og Margaret Berger til finalen

Nummer to i Idol

Etter at Margaret Berger ble nummer to i Idol i 2004 etter Kjartan Salvesen, har Berger vært artist. Hun har gitt ut to album, i 2004 og 2006. Nå er det klart at det kommer nytt album til høsten. Det er produsentene MachoPsycho som gir ut platen

— Det har vært stille en stund. Det er både motvind og medvind i denne bransjen. Nå gleder jeg meg til å låne ørene til folk, sier Berger.

Norges Eurovision-håp er oppvokst på Hitra i Trøndelag. Hun gikk på musikklinjen på Heimdal videregående skole. Hun bor i Trondheim, der hun den siste tiden har jobbet i kompetansesenteret for pop og rock, Tempo.

- Blir du boende i Trondheim eller flytter du på grunn av karrieren?

— Det vet jeg ikke. Jeg står fritt til å bevege meg, jeg har verken kjæreste eller barn og er en person som liker å kunne flytte på meg fort. Men akkurat nå skal jeg tilbake til Trondheim snart, så kanskje det blir Oslo eller Sverige etter hvert.