Kultur

Andsnes’ nye festival gir sterk konkurranse til de etablerte kammermusikkfestivalene

ANMELDELSE: Rosendal Kammermusikkfestival har alt som skal til for å bli et nytt kraftsenter i den norske kammermusikkverden, mener vår anmelder.

Den amerikanske Brentano-kvartetten spilte Schuberts strykekvartett Døden og piken under åpningskonserten i Rosendal. Vår anmelder var uenig i tolkningen, men tror likevel festivalen har det som skal til for å utfordre de eksisterende kammermusikkfestivalene. Foto: Liv Øvland/Rosendal Kammermusikkfestival

  • Maren Ørstavik
    Anmelder av klassisk musikk
  • Klassisk Musikkanmelder

Samme uke som Risør Kammermusikkfestival lyser ut stillingen som ny festivalsjef, sjøsetter pianist Leif Ove Andsnes’ sin nye festival i Baroniet Rosendal i Hardanger.

Det er ironisk, fordi Andsnes selv ledet Risør som kunstnerisk leder i 17 år. Men det som en gang var en internasjonal møteplass for kammermusikk er nå i en kritisk omstillingsprosess: det siste året har halve administrasjonen, Det norske kammerorkester og kunstnerisk leder Henning Kraggerudforlatt skuta.

Les hele saken med abonnement

Nyhetsbrev Annenhver uke deler Maren Ørstavik anmeldelser, tips og nyheter fra den klassiske musikkens verden, både i inn- og utland.