Kultur

Fornøyd sjef på bakrommet

 • Her har det vært rolig og god stemning, sa NRKs prosjektleder Jon Ola Sand rett etter sending.
 • Kjersti Nipen
  Kjersti Nipen
  Journalist

— Jeg synes dette gikk fint, vi hadde bra stemning i salen og fikk formidlet det ut. Min umiddelbare reaksjon er at det ble en fint gjennomført produksjon. Ingen tekniske feil av stor art, sier Jon Ola Sand rett etter sendeslutt av den første store Eurovision-sendingen, tirsdagens semifinale, fra Fornebu.

Svikt.

— Hva skjedde da det ble en pause i sendingen?

— Det var to-tre sekunder, et innslag som kom litt sent igang. Slikt kan skje. Nå skal vi evaluere første sending før semifinalen torsdag. Men det er godt å ha landet denne sendingen. Nå er det bare å starte på nytt og tenke ny sending, sier Sand.

Det skapte tidvis litt hektisk aktivitet blant vaktene inne i salen da fansen foran scenen ikke ville sette seg.

Sitte.

— Det er viktig for oss å ha fansen sitten langt foran, samtidig er det viktig at de som har betalt billett skal kunne se.Fansen skal derfor sitte under låtene. Dette er noe vi vil få tilbakemeldinger på når publikumsvaktene, securitas og politiet skal oppsummere kveldens sending, sier Sand.

4500 lamper koordinert etter hver enkelt artist sang og koreografi var i sving for å skape kveldens spesielle lysshow på og rundt scenen. I tillegg kommer et enormt lyd– og kamerasystem som skal til for å sende rett lyd– og bildemiks ut til millioner av europeiske tv–seere. Det stresset imidlertid ikke GP–topp Sand.

Stemning.

— Det var rolig hos oss, god og rolig stemning, oppsummerer Sand, som følger hver av de direktesendte finalene fra en Moelven-brakke bak Telenor Arena.

Programlederne Haddy N'jie, Erik Solbakken og Nadia Hasnaoui var også strålende fornøyde etter første kveld i kameralinsene.

— Dette var fantastisk! Stemningen i salen er helt enorm, og vi gleder oss allerede til torsdag. Tror det blir vanskelig å sove i kveld etter dette - for et kick, sier trioen i en felles uttalelse etter sendingen.

Les også

  Nyhetsbrev Annenhver uke deler Maren Ørstavik anmeldelser, tips og nyheter fra den klassiske musikkens verden, både i inn- og utland.

  Les mer om

  1. Musikk