Kultur

Knut Hamsun: En families mørke arv

– Jeg skjønner at mange finner det krevende å tilgi Knut Hamsuns utspill under krigen. Men jeg sliter med å forstå at man dermed også må tråkke dikteren ned i gjørma, sier forfatterens sønnesønn Leif Hamsun.

– I det hele tatt føler jeg meg omgitt av en stor flokk mennesker med en sterk, felles visjon om de uvurderlige verdiene som finnes i gamle Knuts litterære univers. Og så må det bli opp til hver enkelt hvordan man i tillegg vil forholde seg til hans gjerninger under krigen, mener Leif Hamsun (til høyre), Knut Hamsuns sønnesønn, i samtale med Ingar Sletten Kolloen.
  • Aftenposten

Dette er Leif Hamsuns første offentlige samtale om familiens og landets verkesår, Knut Hamsun. Intervjuet er skrevet av Hamsun-biograf Ingar Sletten Kolloen, og ble publisert i Aftenposten i 2009.

– La oss gå rett på sak, Leif Hamsun: Din fars, bestefars, bestemors og onkels landssvik er en del av norgeshistorien og dermed skolepensum. Ikke bare i jubileumsåret som starter i dag, men gjennom hele livet har du måttet leve med at alle har meninger om Hamsun-familien.

Les hele saken med abonnement