Ukens kinopremièrer

Julia Roberts smil, kjærlighet, den amerikanske drømmen, journalistiske løgner, animerte trillinger og Kevin Costner får du i ukens kinofilmer.

Disse filmen har kinopremière 30. januar 2004:

MONA LISA SMILE

Regi: Mike Newel.

Med: Julia Roberts, Kirsten Dunst, Maggie Gyllenhaal, Julia Stiles.

Handling: Katherine Watson (Roberts) er en idelistisk ung kvinne som begynner som foreleser på det prestisjefylte kvinneuniversitetet Wellesley College. Men idealene faller raskt i grus når hun oppdager at det er ikke så viktig hvor god eksamen de unge pikene avlegger, som hvem de gifter seg med etterpå. Katherine tar opp kampen og vil lære de unge pikene til å ta ansvaret for sine egne liv. Det er en holdning som ikke blir godt mottatt i de øvre kretser.

Kino: Vika, Saga


SHATTERED GLASS

Regi: Billy Ray.

Med: Hayden Christensen, Peter Sarsgaard, Chloë Sevigny, Melanie Lynskey.

Handling: Stephen Glass (Hayden Christensen) var en av de unge stjernereporterne i det politiske magasinet The New Republic på midten av 90-tallet. Han var sjarmerende, morsom, kreativ og kom alltid opp med de beste og mest underholdende historiene. Men fasaden kunne ikke vare evig, for Stephen Glass hadde spunnet en gigantisk stor vev av løgn. Kildene i mange saker eksisterte ikke og historiene og hendelsene var bare oppspinn. Hvordan kunne dette skje?

Kino: Colosseum

IN AMERICA

Regi: Jim Sheridan.

Med: Samantha Morton, Paddy Considine, Sarah Bolger, Emma Bolger, Djimon Hounsou.

Handling: Uten å eie nåla i veggen, emigrerer en liten familie til USA for å finne den "amerikanske drømmen". De bosetter seg i en sliten og forfallen bebodd av narkomane, dragartister og andre som lever på skyggesiden av drømmen. Selv om foreldrene sliter, opplever døtrene Amerika som et magisk sted de kan utforske. For hvordan kan man motså et land som feirer halloween?

Manuset til filmen er skrevet av døtrene til Naomi Sheridan og Kirsten Sheridan. Historien er også delvis basert på Sheridan-familiens egne opplevelser.

Kino: Gimle

EN KÄRLEKSHISTORIA

Regi: Roy Andresson.

Med: Rolf Sohlman, Ann-Sofie Kylin, Bertil Norström, Margreth Weivers, Lennart Tellfeldt, Gunnar Ossiander, Anita Lindblom.

Handling: To ungdommer, 15-årige Pär og 14-årige Annika, finner hverandre midt i en verden som ikke forstå dem. Familiene deres lever på en helt annen planet og er så¨dysfunksjonelle som det går an å bli. De voksne har gitt opp, mens de to ungdommene opplever den aller første kjærligheten.

"En kärlekshistoria" er spillefilmdebuten til Roy Andersson og hadde premiere i 1970.

Kino: Klingenberg

TRILLINGENE FRA BELLEVILLE

Regi: Sylvian Chomet.

Stemmer: Jean-Claude Donda, Michel Robin, Monica Viegas.

Handling: Madame Souza har lenge trent opp barnebarnet sitt, Chgampion, til å bli en toppsyklist i den endelige sykkeltesten: Tour de France. Problemene starter når den franske mafiaen kidnapper Champion. Men bestemor Souza og trillingene fra Belleville, aka tre revysangerinner, vet å redde dagen. Filmen er også nominert til Oscar for blant annet beste animasjonsfilm.

Kino: Vika

OPEN RANGE

Regi: Kevin Costner.

Med: Kevin Costner, Robert Duvall, Annette Bening.

Handling: Charley Waite (Costner) og Boss Spearman (Duvall) driver sin egen kvegflokk fra sted til sted over prærien. De har ingen fast gård og driver omkring slik det passer dem. De slår seg ned der det er friskt gress og godt med vann. Det er med andre ord en tilværelse som står for fall — spesielt da en av de store og fryktede kvegbaronene ønsker å ta kontroll over området. Men så spørs det da om eiersyken kan vinne over idealismen til de to hovedpersonene...

Kino: Filmteatret Intern lenke

MANNEN SOM ELSKET HAUGESUND

Regi: Jon Haukeland, Tore Vollan.

Dokumentar

Handling: Dette er en historie om en kleshenger — eller rettere sagt historien om mannen bak kleshengerne og et klesimperium. Det er også historien om en mann som forelsket seg i Haugesund. Han het M. Rabinowitz. Han var en polsk-jødisk tøyselger, som ankom Haugesund i 1911 og åpnet en liten klesbutikk. Butikken vokste seg til et imperium, men Rabinowitz ble aldri godtatt av "det gode selskapet" i Haugesund. I 1933 gav han også ut en bok som angrep Hitler og hans ideologi. Da tyskerne kom til Norge, var Rabinowitz en av de første de ville ta.

Kino: Vika, Saga Intern lenke

Helgens matinee

Bernando Bertoluccis "The Dreamers" vises på Gimle kino lørdag og søndag kl 13.00.

Midnight Movie Madness

Det er igjen duket for skrekk og gru på Eldorado denne helgen. Fredag 23. januar og lørdag 24. januar kl 23.00 vises "House of 1000 corpses".

Les mer om filmen her

Cinema Bollywood

"Aetbaar" vises på Soria Moria 1 lørdag 31. januar og søndag 1. februar kl 13.00 og 16.15. Filmen er tekstet på engelsk.

Les mer om filmen her