Filmmogul kjøper Tyldum-film

Filmmogulen Harvey Weinstein har sikret seg de amerikanske rettighetene til Morten Tyldums kommende film «The Imitation Game». 

Filmmogulen Harvey Weinstein er en mektig mann i filmverden.
  • Arve Henriksen

Keira Knightley, Benedict Cumberbatch og Matthew Goode er tre av skuespillerne som skal medvirke i Morten Tyldums Hollywood-debut, «The Imitation Game». Filmen om det britiske matematikergeniet Alan Turing, som knekket nazistenes Enigma-kode under 2. verdenskrig, har et budsjett på rundt 20 millioner dollar.

Nå melder bransjebladet Deadline at den amerikanske filmmogulen Harvey Weinstein har bladd opp 43 millioner kroner for de amerikanske rettighetene til filmen. Avtalen ble inngått under filmfestivalen i Berlin, som pågår denne uken.

Filmbloggen Filter spekulerer nå i om at Weinstein, som er med på Time Magazines liste over de 100 mest innflytelsesrike menneskene i verden, har en Oscarstatuett i tankene. Weinstein har nemlig via sine selskaper Miramax og The Weinstein Company vært en av de fremste Oscar-garantistene de siste 20 årene. Siden 1990 har han over 300 nominasjoner på samvittigheten, og i fjor fikk han deler av æren for at «Kon-Tiki» ble nominert, skriver Filter.

Les også:

Les også

Rotteracet mot Oscar

Ifølge Deadline ble det en budkrig om filmrettighetene, etter at Tyldum og produsentene viste frem en 15 minutter lang smakebit til distributørene i Berlin. Prislappen på 43 millioner kroner skal ifølge Deadline være den høyeste summen som noen gang er betalt for en film på markedet.

Morten Tyldum