Warhols Elvis-maleri solgt for 557 millioner kroner

Budgiverne gikk bananas hos auksjonsfirmaet Christie's i New York i går kveld, da 80 kunstverk gikk under hammeren. Ni av dem kom opp i mer enn 135 millioner kroner hver.

Triple Elvis og Four Marlons gikk for skyhøye summer under gårsdagens auksjon.

Det var to av den avdøde popart-kunstneren Andy Warhols malerier de pengesterke var mest interessert i, begge av ikoner: Rockekongen Elvis Presley og skuespilleren Marlon Brando. Begge ble kjøpt av anonyme telefonbudgivere.

Triple Elvis er ett av Andy Warhols mest ettertraktede malerier.

Det var Elvis som vant: Sluttprisen ble hele 82 millioner dollar (557 millioner kroner) for Triple Elvis (1963), som har motiv hentet fra et PR-foto for filmen Flaming Star (1960). Four Marlons (1966) gikk for 69,6 millioner dollar (473 millioner kroner). Det viser skuespilleren foroverlent i lærjakke og caps på en motorsykkel. Begge bildene hadde hengt i et Casino i Aachen i Tyskland.

Rekordsalg

En annen populær kunstner var Cy Twombly (1928-2011). Ett av hans verker gikk for like mye som Warhols Brando: 473 millioner kroner.

Totalt ble det solgt kunst for 5,8 milliarder kroner i går.

— Vi har aldri fått inn så mye under en kunstauksjon før, sier Christie's internasjonale styreformann Brett Gorvy til New York Times. - Vi hadde mange budgivere fra Midtøsten og Asia, men de største og mest pengesterke er fremdeles amerikanske.

Det var storsamlerne som benket seg hos Christie's, blant dem en tidligere Hollywood-agent, Michael Ovitz, og forretningsmannen Andrew Saul.

Les også:

Les også

Warhol solgt for over 100 millioner dollar

Les også:

Les også

- Jeg er kanskje litt tidlig utemed å være kunstinteressert

·

·