Trond Giske-film får millionstøtte

Dokumentaren «Trond Giske – Makta rår» er tildelt 1,8 millioner kroner i støtte fra Norsk filminstitutt. Den skal handle om «politikk når det også gjør vondt».

Dette er det eneste frigitte bildet fra den kommende dokumentarfilmen.

Norsk filminstitutt (NFI) har gitt 1,8 millioner kroner i produksjonsstøtte til filmen, som regisseres av Håvard Bustnes i Upnorth Film.

Det kommer frem i en pressemelding. NFI beskriver filmen slik:

«Dokumentarfilmen følger Trond Giskes forsøk på å reise seg etter metoo-avsløringene, og ser tilbake på tida da han var en talentfull ungdomspolitiker som mange mente kom til å bli landets statsminister, til han på dramatisk vis bestemte seg for å trekke seg fra politikken etter anklager om seksuell trakassering.»

Filmen har totalbudsjett på nær 5,7 millioner kroner.

– Vårt mål er at filmen skal bli interessant både for Giskes kritikere og tilhengere, sier regissør og manusforfatter Håvard Bustnes til Kampanje.

Filmen fikk også 200.000 kroner i 2018 og 400.000 kroner i 2019 av NFI. Ifølge konsulentvurderingen av filmen har Bustnes fått en «unik tilgang» til Trond Giske. Filmkonsulent Helle Hansen tror at filmen vil bli nyansert og beskriver den som en «interessant og noen vil kanskje si kontroversiell film».

«Håvard Bustnes har øye for det store i det små. Jeg ser frem til en kunsterisk, visuell film om politikk når det også gjør vondt», skriver Hansen videre om filmen.