Kultur

Hvem vinner Duellen denne gang?

Kan svenske Malin hamle opp med norske punkere?

I Duellen løfter vi frem nye talenter. Du bestemmer hvem som går videre.

  • Sveinung Berg Bentzrød
    Journalist
  • Harald Fossberg
    Kulturjournalist og tegneserieanmelder

Lørdag og søndag åtte uker fremover skal to tegneserier knive om din stemme – om plass videre i Aftenposten.

Stadig suverene Desibelles vant igjen publikumsavstemningen – denne gang var det Carpe Diem av Niklas Eriksson som måtte bite i gresset. Nå står en ny svenske klar til å utfordre: Malin, skapt av Malin Svedjeholm.

De neste lørdagene og søndagene kan du lese seriene og stemme på ett av alternativene. Når åtte uker er gått, blir serien med flest stemmer med videre, og en ny utfordrer kommer inn.

Hovedkriteriet for å få delta i Duellen er at serien er relativt ny og kommer fra Norden.

Les mer om duellantene:

Malin er vår nye utfordrer i tegneserieduellen.

Dette er Malin

I Malin tar vi del i hovedpersonens mangslungne tilværelse helt fra dagboksnotater fra barndommen til dagens tilværelse som mamma. Serien er delvis selvbiografisk, men situasjonene er satt på spissen. Tror vi. Hvis ikke, lever Malin et veldig morsomt liv – i hvert fall for oss andre.

Malin Svedjeholm er en svensk serietegner og illustratør fra Luleå. Malin (serien heter Plåstra på svensk) ble publisert første gang i Norrbottens-Kuriren i 1997.

Arne Bye står bak Desibelles, som allerede har vunnet to avstemninger.

Dette er Desibelles

Om serien: Rosablogger Mokki bor i samme kollektiv som punkerne Gina og Elise Sophie, som ser at Mokki kan være den de trenger for å ta bandet sitt til neste nivå. Det skjer dog ikke uten å utfordre punkens prinsipper ...

Arne Bye er født, oppvokst og bor i Trondheim, og jobber til daglig med grafisk utforming av bildekor. Han debuterte med Holger og Hagbart i Smult som 19-åring i 2002, og har siden fått både den og stripeserien Mira publisert i bladet Pondus, pluss i en rekke aviser. Han ble nominert til Sproingprisen i 2012 for heftet Mira Atten (2011).

Les mer om

  1. Stress
  2. Humor
  3. Tegneserie