Stella-show i strandkanten

Ingen tvil om hvem som var hottest på Huk-stranden i dag.

Godt over 100 barn og voksne fulgte Stella Mwangi, Norges deltager i Düsseldorf, ett skritt nærmere Eurovision-finalen søndag. Da ble nemlig musikkvideoen til årets norske Eurovision-bidrag, Haba haba, spilt inn.

Flokker seg rundt Stella

Musikkvideoen viser hvordan en stadig større flokk med folk følger etter Stella Mwangi, med oppstart i Grünerløkka-området og finale med felles Haba haba -dansing på stranden på Huk på Bygdøy. De fleste var fans rekruttert fra kanaler som Facebook.

Under opptakene i dag var en nesten like tallrik tropp assistenter rundt artisten, for å rette på sminke, klær og hår.

– Alt er så mye større nå, det er så gøy. Jeg ville ha med masse folk i videoen, den må være folkelig. Jeg er fra Romerike, vet du, ler Mwangi.

Korpsbarn

Hun var svært omsvermet på opptakene, blant annet fra en skokk uniformskledde musikanter i skolekorpset Tanum og Jong som stilte til musikkvideoinnspilling — og sikret seg autografer innimellom opptakene.

– Stella er veldig hyggelig, og bruker veldig høyhælte sko, forteller Torni Vadsøy, fløytespiller og en av godt over 100 som danset med Stella Mwangi i dag.

– De er så søte, sier Mwangi.

Har fått personlig trener

  1. mai stiller hun i semifinalen i Düsseldorf.

– Hvordan forbereder du deg?

– Jeg har begynt å trene for å få opp kondisjonen, og har fått personlig trener, forteller Mwangi, som nå har hørt alle konkurrentenes bidrag.

– Jeg tror Norge vinner, jeg! Men konkurransen er beinhard, sier Stella Mwangi, som sier hun uansett er fornøyd allerede:

– Jeg vant den norske finalen, hva mer kan man be om? Alt annet blir bare kirsebær på toppen!

Stort ansvar

Hun forteller at hun kan bli nervøs alt nå.

– Men ikke «redd-nervøs». Det er mer slik at jeg tenker på at jeg skal representere et land. Jeg er vant til å bare representere meg selv, så det er et stort ansvar, sier Mwangi.

Musikkvideoen skal være klar for internasjonal lansering i løpet av en uke. Frederic Esnault regisserer musikkvideoen.

– Stella kan både synge, danse og har det lille ekstra. Den «spark’en» er det viktig at vi får frem i videoen. Vi vil lage en folkelig musikkvideo som integrerer mye folk med ulik personlighet. De ender opp på en strandfest her på Huk, med masse farger – og selvfølgelig haba haba-dansing. Veldig happy, oppsummerer han.