Kultur

Ludvig Gudim: – Jeg mistet motivasjonen. La bort fiolinen.

For fiolintalentet Ludvig Gudim har våren vært som en berg-og-dal-bane etter at pandemien førte til et tilnærmet nedstengt musikkliv.

Ludvig Gudim har planer om å ta master ved Norges musikkhøgskole når han er ferdig med bachelorstudiene i New York. Nå fordyper han seg i musikken hjemme hos foreldrene i Ås.
  • Hilde Bjørhovde
    Hilde Bjørhovde
    Journalist

Bachelor-studenten ved prestisjeinstitusjonen The Juilliard School i New York fikk plutselig tilværelsen snudd på hodet da pandemien rammet. Studentene fikk beskjed om å holde seg hjemme.

– Jeg møtte veggen. La bort fiolinen. Jeg satt i flere uker og spilte Playstation. All motivasjon var borte, for jeg motiverer meg ved å øve frem mot et mål. Plutselig var alt av samspill og konserter kansellert. Heldigvis kunne jeg være i lockdown sammen med kjæresten min, som også er fiolinist, forteller Ludvig Gudim, som tidlig har utmerket seg som et fiolintalent utenom det vanlige.

Les hele saken med abonnement

Klassisk

Nyhetsbrev Annenhver uke deler Maren Ørstavik anmeldelser, tips og nyheter fra den klassiske musikkens verden, både i inn- og utland.