Nærmer seg innspilling av «Willow»-oppfølger

Nå er tre hete navn angivelig i forhandlinger om hovedrolletrioen i TV-serien som skal følge opp Willow, fantasyfilmen fra 1988.

Disse tre snuser på roller i en TV-serie som tar opp tråden fra 1988-filmen «Willow», med Warwick Davis i tittelrollen på ny: F.v. Cailee Spaeny, Erin Kellyman og Ellie Bamber.
  • NTB

Det melder Deadline, som har navnene på blokken: Det er Ellie Bamber, kjent fra Nocturnal Animals, Cailee Spaeny fra The Craft: Legacy, og Solo: A Star Wars Story-skuespiller Erin Kellyman. Strømmetjenesten Disney ønsker ikke å kommentere.

Og i den mannlige hovedrollen blir på ny Warwick Davis (50) å se, slik han også var i 1988-filmen. Denne gangen er historien på vei mot fjernsynsskjermene i Disney-regi, heter det videre fra bransjenettstedet.

Bak nye Willow står Jonathan Kasdan, som har skrevet pilotepisoden og vil bli showrunner sammen med Wendy Mericle. Regissør Jon M. Chu skal ha hånd om pilotepisoden. Også Ron Howard, som hadde regien i 1988, og den opprinnelige manusforfatteren Bob Dolman er om bord.

Alvedronninger og tohodede monstre

Warwick Davis er på vei tilbake til «Willow»-universet fra 1988.

I originalfilmen spilte Davis en motvillig bonde som ledet en umake gjeng på et oppdrag for å beskytte en spesiell baby fra en tyrannisk dronning, som ønsket å ødelegge barnet. George Lucas hadde ideen, mens manusforfatteren Bob Dolman førte den i pennen.

Den kommende serien, som blir Lucasfilms første ikke-Star Wars-historie siden 2015, vil foregå mange år etter filmens handling. Det kommer en rekke nye karakterer til det magiske riket der det residerer både alvedronninger og tohodede monstre.

Men Willow Ufgood, spilt av Warwick Davis, er altså en gammel kjenning. Handlingen har man ikke røpet offisielt, men ryktene har det ifølge Deadline til at en gruppe legger i vei for å redde en kidnappet prins.

Blant dem er Dove, spilt av Bamber, som var kjøkkenpike helt til det viser seg at hun er blant de utvalgte. Spaeny spiller prinsessen som har fått tvillingbroren sin kidnappet, mens Kellyman spiller tjeneren Jade – og i likhet med i «Solo» viser seg som en dyktig kriger.

Innspillingen skal foregå i Wales, der mye av originalfilmen også ble filmet.

– Så mange fans har spurt meg opp igjennom årene om Willow kommer til å vende tilbake til filmlerretet. Nå er jeg veldig glad for å kunne gi dem en positiv beskjed, het det fra Warwick Davis da nyheten ble kjent i oktober.