Danskenes slankemirakel

Ved Ebeltoft kursenter har man hjulpet rundt 400 mennesker med å redusere kiloene. I kveld følger vi Simon Appell (20) og hans kamp mot kraftig overvekt.

  • Forf>
  • <forf>karsten Wiik <

"Miraklet på Mols" heter den danske slankeserie som sendes på NRK1 fire tirsdager fremover.Flemming Darre er en av de lokale ildsjelene bak kursenteret, og han kan fortelle om både store og små mirakler blant mennesker som andre har gitt opp når det gjelder slanking. Ideen til kursenteret oppsto som følge av et prosjekt ved en skole for eliteidrett, hvor han er lærer:— Personlig utvikling er viktig i undervisningen, og derfor startet vi et prosjekt omkring overvekt. Vi spurte oss hvorfor det ikke fantes et behandlingstilbud der man trakk overvektige inn i aktiv behandling, lik Minnesota-opplegget for alkoholikere. Som følge av det samlet vi sterkt overvektige mennesker i et trygt tilbud og har nå tre-fire års erfaring i Ebeltoft, forteller Flemming Darre, som også har bakgrunn fra markedsføring og reklamene fra flere større danske byråer.- Vi har hatt henvendelser fra flere familier med overvektige barn, og halvparten av våre pasienter har vært norske. De har klart seg godt når de har kommet hjem, sier Darre.Noen søndagsskole er ikke kursenteret. - Men vi har også vært vitne til at klemmer og det å kunne lytte og motivere har gjort hele forskjellen, sier Mogens Cuber, som har vært instruktør ved senteret.En nordmann, som har vært ved Ebeltoft kursenter, er totningen Knut Arne Bryn, som i utgangspunktet veide 300 kilo. Han fikk ordre av legen om å slanke seg, og prøvde både Cambridge-kuren og Ebeltoft: - Jeg veier litt under 200 kilo nå, men har nettopp fått operert bort 16 kilo. Jeg skal gjennom flere operasjoner ved sykehuset i Førde. Ebeltoft kursenter er et meget bra sted, men du skal vite hva du går til. Det er ingen søndagsskole, sier Bryn.dokumentarNRK1 KL. 20.25

&lt;bord&gt;Overvektig. &lt;/bord&gt;To vekter måtte til for å veie Simon Appell fra Vest-Jylland da han møtte på Ebeltoft kursenter.