Kultur

Regjeringen tilbyr å forkaste 22. juli-minnesmerke

Regjeringen tilbyr å bytte ut det omstridte 22. juli-minnesmerket som er planlagt på Sørbråten ved Utøya med et annet, melder NRK.

Illustrasjonsbilde av kunstverket som vant konkurransen om et minnesmerke for 22. juli. Vinneren er den svenske kuntneren Jonas Dahlberg. Materiale skal graves ut fra Sørbråten ved Utvika og på den maten skape et arr i landskapet til minne om 22. juli. Massene som graves ut skal brukes i et minnested i regjeringskvartalet i Oslo. Foto: Jonas Dahlberg Studio / NTB scanpix
  • Lars Molteberg Glomnes

Kommunalminister Jan Tore Sanner (H) opplyser til NRK at regjeringen har tilbudt å forkaste kunstneren Jonas Dahlbergs omstridte minnesmerke for å komme naboene i møte.

– Vi ønsker å unngå en opprivende rettssak som vil være svært belastende for mange. Det er bakgrunnen for at vi har bedt regjeringsadvokaten om å se på muligheten for en forliksforhandling. I og med at naboenes reaksjon var knyttet til minnesmerket, har vi åpnet for at vi kan finne et annet minnesmerke enn det som opprinnelig var tenkt, sier Sanner.

Les hele saken med abonnement