Albin Upp-eieren i «Mitt Oslo»: Planla galleri, ble mental-undersøkt

– Folk trodde at jeg var sprøyte gæern! ler Kristin Bonnevie. 40 år etter at hun gjorde en husmannsplass om til galleri: Nå forteller eieren henrykt om sin egen hjerne-undersøkelse. Iført elektroder.

På hjørnet Briskebyveien-Holtegaten: Den siste husmannsplassen til Lille Frogner Gård, som ble avviklet i 1925, er på bare 100 kvadratmeter, bemerker dagens eier. Nå har 83-åringen lokaler også i huset ved siden av.

Lite, gult og over 200 år gammelt: I helgen skal et landemerke på Briskeby feires med folkefest. Det er kultur-treffstedet Albin Upp som jubilerer. Selve bygningen sto til nedfalls da galleristen overtok.

– Jeg vokste delvis opp her i strøket. Fra skoledagene husker jeg huset veldig godt. Med årene ble det så trist å se hvordan den tidligere husmannsplassen bare forfalt. Derfor, i 1980, kjøpte jeg eiendommen, veldig rimelig, uten å ane hva jeg skulle bruke den til. Sett i ettertid er det ikke rart at jeg ble mentalundersøkt. Den gangen arbeidet jeg som bioingeniør. Hverken galleri- eller kafédrift visste jeg noe om. Skal jeg hente hjerne-undersøkelsen? Jeg fikk resultatet skriftlig.

Les hele saken med abonnement