Tre menn best i 2004

En melankoliker, et softrockorkester og en visjonær hip hoper. Det er herrene bak årets beste musikk, ifølge Aftenpostens anmeldere.

  • Forf>
  • <forf>robert Hoftun Gjestad <

Thomas Dybdahl, Kanye West og Euroboys. To menn og en gruppe som driver med vidt forskjellig musikk. Vi mener at de laget den beste musikken i 2004.

Mannsdominans

Blant norske album var det jevnt, etter et år med flere gode plater, og ikke én eneherskende favoritt. L

ikevel er det opplagt menn og rock som dominerer.Blant låtene var det liten tvil. Én guttegjeng fra Oslo var suveren på softrockveien, i en overraskende sterk rekke av hjemlige artister.

Debutanter

Blant utlendingene var debutantene Kanye og Franz suverene i teten, før veteranene meldte seg på. Og i motsetning til blant de norske, ble det altså to ganger hip hop på pallen.

Fellesskap

Aftenpostens anmeldere som har stemt frem listen, er Asbjørn Bakke, Svein Andersen, Harald Fossberg, Ariane S. Nielsen, Arild R. Andersen, Robert Hoftun Gjestad og Øyvind Holen. Leserenes favoritter!

I Aftenpostens faste leseravstemning "Årets beste musikk, vil én heldig uttrukket vinner får gavekort på CD'er for 1000 kroner. Resultatet offentliggjøres tirsdag 21. desember.

Thomas Dybdahl har laget det beste norske albumet i 2004, mener våre anmeldere.